Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, скільки росіяни втратили техніки після спроби поновити «великий наступ»
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки росіяни втратили техніки після спроби поновити «великий наступ»

Окрилені успіхом після захоплення Авдіївки росіяни пішли у наступ. Проте їх зуміли зупинити три бригади ЗСУ, повідомляє Forbs. Як наслідок, загарбники втратили багато техніки і людей

8 березня 2024, 17:53
Поділіться публікацією:

Росіянам немає чого радіти захопленню Авдіївки, адже в боях за неї окупанти втратили тисячі бійців та сотні одиниць важкої техніки, про це повідомляє видання з посиланням на дані OSINT-аналітиків. Саме вони підраховують пошкоджену, знищену і покинуту техніку Збройних сил України та загарбників.

Стало відомо, скільки росіяни втратили техніки після спроби поновити «великий наступ»

Знищена техніка РФ

Як відзначають аналітики, у боях за Авдіївку окупанти втратили 16 000 осіб, десятки тисяч загарбників отримали поранення. Окрім того, в боях за місто було знищено  близько 700 одиниць техніки ворога.

Журналісти нагадують, що в середині лютого 110-а бригада Збройних сил відступила з Авдіївки. Проте росіяни, окрилені пірровою перемогою, не зупинилися в місті, а почали переслідувати українських військових. Як результат, їх вдалося окупавати навіть кілька сіл.

Проте на лінії сіл — Бердичі, Орлівка і Тоненьке військові із 47-ої, 3-ої і 57-ої бригади зупинилися, розвернулися і перейшли від відступу до активної оборони. Саме цим трьом бригадам вдалося зупинити активний наступ ворога.

Журналісти стверджують, що українські військові досягли успіху і це підтверджують сотні одиниць спаленої російської техніки, яка знаходиться на дорогах та лісосмугах.

При цьому, за даними OSINT, 2 березня вони побачили 84 одиниці знищеної російської техніки. Очевидно, що це наслідок так званого "великого наступу" росіян на захід від Авдіївки.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що окупанти зараз намагаються захопити Часів Яр і ведуть штурм за штурмом. Проте, на думку українських військових, у загарбників не вистачить ресурсів, щоби досягнути такої цілі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини