Головна Новини Суспільство Війна з Росією Іде штурм за штурмом. У ЗСУ розповіли, яке місто хочуть взяти росіяни
commentss НОВИНИ Всі новини

Іде штурм за штурмом. У ЗСУ розповіли, яке місто хочуть взяти росіяни

Російські окупанти намагаються захопити Часів Яр, що в Донецькій області, про це в ефірі телемарафону розповів начальник прес-служби 26-ї артилерійської бригади Збройних сил України Олег Калашніков

8 березня 2024, 17:06
Поділіться публікацією:

Як повідомив Калашніков, російські окупанти проводять штурм за штурмом, щоби захопити Часів Яр. За його словами, ворог використовує для цього не тільки загони штурмовиків, а і важку броньовану техніку, таку як танки.

Іде штурм за штурмом. У ЗСУ розповіли, яке місто хочуть взяти росіяни

Війна в Україні

При цьому Калашніков запевняє, що у ворога не вистачить потужностей, щоби окупувати Часів Яр.

Окрім того речник бригади розповів, чи вистачає військовим боєприпасів на фронті. За його словами, у Сил оборони є можливість вражати ворога. Проте, як підкреслив Калашніков, це не та кількість, яка потрібна військовим.

Разом з тим, він додав, що військові використовують на фронті західну техніку, яка є більш точною для нанесення ударів. Саме тому, каже військовий, немає потреби просто "стріляти по площині" і наносити удари навмання. Всі удари Силами оборони наносяться точково і більш точно.

При цьому Калашніков додав, що, якщо є потреба підтримати українські штурмові загони ударами по площині, то такі удари завдаються.

Також військовий додав, що окупанти щільно ведуть вогонь по позиціям сил оборони. Разом з тим, додає він, це все ж не така велика кількість снарядів, як використовували окупанти одразу після широкомасштабного вторгнення. Тоді противник вистрілював 60-80 тис. на день.

При цьому Калашніков додав, що ворогу для ведення активних наступальних дій потрібно здійснювати більшу кількість пострілів.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" розповідав, що в Росії вважають, що їм потрібно випускати 15 000 снарядів на день, щоб змусити ЗСУ капітулювати у 2025 році. Разом з тим, у РФ немає такої можливості. Саме тому вона звертається за допомогою до своїх союзників – Ірану та Північної Кореї.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини