Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, скільки РФ потрібно часу, щоб зібратися у наступ на Харків. Питання не місяців
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки РФ потрібно часу, щоб зібратися у наступ на Харків. Питання не місяців

Військовий аналітик та колишній полковник СБУ Михайло Притула, в інтерв'ю Главреду, висловив думку, що російські окупанти можуть розгорнути новий наступ, включаючи можливе просування в напрямку Харкова

15 квітня 2024, 21:04
Поділіться публікацією:

На думку Михайла Притули, незначна кількість мешканців на півночі Харківської області може свідчити про можливу підготовку росіян до атаки на цей регіон.

Стало відомо, скільки РФ потрібно часу, щоб зібратися у наступ на Харків. Питання не місяців

Удар по Харкову

Хоча, додає експерт, думки експертів розходяться стосовно успішності такого наступу, втім деякі західні спеціалісти вважають Харків одним із потенційних напрямків атаки.

Притула підкреслив, що для успішного наступу на Харків Росії знадобиться значне угруповання окупантів, але наразі таке угруповання відсутнє. Країна-агресор, за його словами, потребує часу на його формування. Загалом, експерт вважає, що Росія готується до масштабної мобілізації, що дозволить їй швидко зібрати значну армію та відправити її в Україну всього за два тижні.

Проте Притула не вірить у те, що Росія ризикне наступом на Харків, адже вважає, що ворог буде зосереджуватися на атаках на східному фронті, де у нього краще розвинена логістика. І хоча деякі експерти розглядають можливість наступу на Харків, більшість віддає перевагу точці зору, що Росія буде активніше діяти на східному фронті через кращу логістику у цьому регіоні.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що на думку очільника Головного управління розвідки Міноборони Кирила Буданова, Росія піде в свій черговий наступ наприкінці травня або на початку червня. За його словами, Силам оборони буде дуже важко, особливо без допомоги від союзників. Втім він висловив сподівання, що допомога від партнерів буде надходити.

Окрім того, серед експертів немає єдиної думки із приводу того, чи почне РФ наступ на Харків. Наприклад, такої думки не виключає голова Офісу президента Андрій Єрмак.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини