Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, скільки раз Україна вже перейшла «червоні лінії» Кремля: що це означає
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки раз Україна вже перейшла «червоні лінії» Кремля: що це означає

Росія неодноразово погрожувала Заходу застосувати ядерну зброю, проте всі її заяви виявилися блефом

13 серпня 2024, 11:58
Поділіться публікацією:

Росія неодноразово погрожувала використанням ядерної зброї у відповідь на дії Заходу, але ці погрози настільки часті, що вже майже нікого не лякають, розповів 24 Каналу головний консультант Національного інституту стратегічних досліджень Іван Ус.

Стало відомо, скільки раз Україна вже перейшла «червоні лінії» Кремля: що це означає

Ядерна зброя РФ

За його словами, сумніви щодо реальної наявності та стану ядерного арсеналу Росії посилюються, оскільки більшість цього озброєння було створено ще за часів Радянського Союзу і не зазнало значної модернізації, особливо в 1990-х роках.

Іван Ус додав, що старіння ядерного арсеналу Росії викликає підозри, що ці погрози можуть бути просто блефом. Як приклад, він згадав випадок з радянським лідером Нікітою Хрущовим, який погрожував ударом по США, хоча на той момент у СРСР було лише дві ракети.

Як каже експерт, на початку війни багато хто вважав, що Росія може застосувати ядерну зброю через її нібито великий запас. Однак подальший розвиток подій показав протилежне. З'явився навіть жарт, що Росія – це друга армія в Україні, а після заколоту Пригожина – ще й друга армія всередині самої Росії.

Таким чином, підкреслив Ус, обговорення так званих "червоних ліній" вже не мають такого впливу на ситуацію. За підрахунками західних видань, з 2022 року союзники України перейшли понад 30 таких "червоних ліній" без жодної відповіді з боку Росії.

Варто зазначити, що часті погрози застосуванням ядерної зброї вже практично перестали сприйматися серйозно, підкреслює Іван Ус.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що з початку повномасштабного вторгнення Росія регулярно шантажувала Захід використанням тактичної ядерної зброї. Втім, видання "Financial Times" опублікувало матеріал про те, що головний козир Путіна втрачає свою силу. Мова про ядерні погрози, якими диктатор періодично тисне на Захід, змушуючи ослабити підтримку України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини