Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, скільки потрібно мобілізувати чоловіків, щоб провести демобілізацію
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки потрібно мобілізувати чоловіків, щоб провести демобілізацію

Військові відверто розповіли у коментарі Liga.net, за яких умов в Україні можливо провести демобілізацію. За їх словами, багато бригад недоукомплектовані, тому спершу треба закрити їх потреби

12 квітня 2024, 13:36
Поділіться публікацією:

Демобілізація вкрай потрібна військовим, але провести її без наявності резерву, просто неможливо, заявив військовослужбовець 59 бригади Павло Петриченко. При цьому він вважає, що потрібно "витягнути" з окопів військових і перевести їх на більш спокійні посади, що допомогло б знизити напругу в суспільстві. Також, на його думку, потрібно всіх чоловіків, які мають більше 55 років, відправити додому.

Стало відомо, скільки потрібно мобілізувати чоловіків, щоб провести демобілізацію

Мобілізація в Україні

Разом з тим, за словами лейтенанта 47 бригади Миколи Мельника, щоб провести демобілізацію, спершу потрібно провести якісну мобілізацію. При цьому він розповів, скільки людей треба призвати на фронт, щоб можна було провести демобілізацію. За його словами, багато бригад недоукомплектовані, тому десь 100 000 потрібно, щоб "закрити дірки". Ще 100 000 військових потрібні для формування резервів, і щоб "був дембель" потрібно мобілізувати ще близько 150 000 чоловіків.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Верховна Рада ухвалила законопроєкт про мобілізацію попередньо виключивши із нього демобілізацію. Як відзначили в Міноборони, Генштаб не має змоги зараз відпустити військових із фронту особливо на тлі того, що країна-агресор готується до нового наступу та проводить мобілізацію.

Окрім того, відомо, що народним депутатам доручили протягом восьми місяців розробити законопроєкт, який би врегулював питання демобілізації та ротації.

Разом з тим, жорстко критикують відміну демобілізації в "Європейській солідарності", які вважають, що військові мають право на відпочинок. При цьому депутати із більшості погоджуються з думкою про те, що військові потребують відпочинку, проте радять бути реалістами, проводити демобілізацію без необхідних резервів неможна, бо такі дії можуть обвалити фронт.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини