Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, скільки літаків втратила Україна на аеродромах після ударів Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки літаків втратила Україна на аеродромах після ударів Росії

Удар по аеродрому Миргород був не першим. Росія кілька разів завдавала атак по українських авіабазах та знищувала винищувачі, які стояли просто неба серед білого дня.

2 липня 2024, 15:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Росія завдала ракетного удару по аеродрому Миргород знищивши українську військову техніку, зокрема і винищувачі. Видання Forbes проаналізувало подібні атаки та дійшло висновку, що за останні 9 місяців Україна втратила щонайменше п'ять літаків під час ударів по авіабазах.

Стало відомо, скільки літаків втратила Україна на аеродромах після ударів Росії

Український винищувач Су-25. Фото з відкритих джерел

Forbes повідомляє, що російський безпілотник помітив близько шести українських винищувачів Су-27, які стояли на аеродромі Миргород просто неба та без захисту. Згодом у це місце влетіла російська ракета "Іскандер", яка за даними видання знищила 2 літаки, а решту чотири пошкодила.

Видання вказує, що це перший подібний випадок втрат військової техніки, коли Росія завдає ударів по українських аеродромах. Крім удару по аеродрому Миргород, за останні 9 місяців росіяни кілька разів атакували авіабазі поблизу Кривого Рогу, всього за 70 км від лінії фронту.

На початку осені 2023 року росіяни завдали два удари та знищили пару винищувачів МіГ-29. Ще один удар був у листопаді, коли спочатку був знищений український Су-25, який не міг літати. Але потім ще один наліт безпілотника вразив справний Су-25.

Таким чином Україна втратила щонайменше 5 бойових літаків на своїх аеродромах. Forbes вказує, що західні винищувачі F-16 і Mirage, також будуть уразливі до ударів, якщо будуть стояти просто неба серед білого дня.

На початку повномасштабного вторгнення Україна мала 125 винищувачів різних моделей. Аналітики Oryx ідентифікували, що за два роки війни Україна загалом втратила 90 літаків.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що полковник Юрій Ігнат прокоментував російський удар по аеродрому Миргороду.

Також "Коментарі" писали про те, скільки винищувачів Су-34 виготовляє Росія.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини