Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, скільки винищувачів Су-34 випускає Росія: як змінились темпи виробництва
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки винищувачів Су-34 випускає Росія: як змінились темпи виробництва

Тарас Чмут опублікував інформацію про кількість виготовлених російських винищувачів Су-34 у 2024 році.

2 липня 2024, 11:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Росія зіткнулась з серйозними проблемами виробництва винищувачів Су-34. Нові дані вказують, що російська армія отримує значно менше бойових літаків, ніж це було у перший рік повномасштабної війни Росії проти України.

Стало відомо, скільки винищувачів Су-34 випускає Росія: як змінились темпи виробництва

Російський винищувач Су-34. Фото з відкритих джерел

Військовий, аналітик та голова фонду "Повернись живим" Тарас Чмут опублікував інформацію про виробництво винищувачів-бомбардувальників Су-34. За його даними, Росія від початку повномасштабного вторгнення будує усе менше цих бойових літаків.

"Про темпи та об'єми виробництва фронтових бомбардувальників Су-34/34М у РФ. Цього місяця ВКС отримали другу партію літаків (ймовірно, 2 борти) побудованих на Новосибірському авіазаводі ім. Чкалова", — повідомив Чмут.

За його інформацією Росія у 2024 році збудувала загалом 4 літаки Су-34, у 2023 році – 12 одиниць, а у 2022 році – 20 винищувачів.

У період з 2010 по 2020 рік Росія створила 126 серійних винищувачів-бомбардувальників Су-34, а також було виготовлено 7 дослідних прототипів та 5 передсерійних бортів. За словами Чмута загальна кількість стройових бортів у Росії становить 160 одиниць.

Тарас Чмут не назвав причини, чому Росія почала менше виготовляти винищувачі Су-34, однак, можна припустити, що це пов’язано з західними санкціями проти Росії.

Від початку повномасштабного вторгнення Росія втратила на війні в Україні близько 40 літаків Су-34.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Росія відреагувала на санкції Канади та оголосила свою відповідь — заборонила в'їзд 99 канадцям до РФ, які підтримують Україну.

Також "Коментарі" писали про прогноз президента Володимира Зеленського, який розповів, коли почне падати Росія.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

2 липня 2024, 10:15

Ми вже чули казки про все меншу кількість ракет на Росії. Там вся промисловість працює цілодобово без вихідних в нас тихе терпляче болото.


Новини