Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, скільки артснарядів із обіцяного мільйона зможуть надати союзники Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки артснарядів із обіцяного мільйона зможуть надати союзники Україні

Союзники зможуть надати Україні 600 000 артснарядів із обіцяного мільйона

31 січня 2024, 11:40
Поділіться публікацією:

З мільйона артилерійських снарядів, який обіцяли європейські союзники поставити Україні до березня 2024 року, Київ може отримати 600 тисяч.

Стало відомо, скільки артснарядів із обіцяного мільйона зможуть надати союзники Україні

Боєприпаси. Фото: з відкритих джерел

Співрозмовники видання, міністри оборони, які зустрінуться у Брюсселі 1 лютого, можуть спробувати підрахувати інші поставки, щоб збільшити загальну кількість, але все одно не досягнуть мети в мільйон снарядів.

"Якщо українські війська не мають снарядів, щоб утримувати тиск, Росія може продовжувати артилерійські обстріли, поки їхня піхота атакує українські позиції. Це несправедлива боротьба для українських захисників", — сказала Енн Марі Дейлі, дослідник Rand Corp та офіцер запасу армії США.

Міністр оборони Естонії Ханно Певкур заявив, що українські війська в середньому випускають лише на третину менше снарядів, ніж росіяни. За естонськими оцінками, Москва має намір отримати близько 4,5 мільйонів снарядів як власного виробництва, так і з Північної Кореї.

"І хоча сучасніші гаубиці та обладнання для наведення означають, що українським військам не потрібно стільки снарядів, як російським, щоб завдати такої ж шкоди, кількісний недолік не може бути повністю подоланий", — сказав Певкур.

Читайте на порталі "Коментарі" — до свого звернення президент України Володимир Зеленський заявив, що на новий тиждень є графік міжнародної комунікації, який посилить нашу державу. Мова, за його словами, стосується, зокрема, відносин з Євросоюзом загалом, з нашими сусідами в ЄС, а також міжнародними інститутами. Враховуючи проблеми із отриманням допомоги від США, європейська підтримка стає критично важливою для України. Але й у Європі все непросто: піднімають голову радикальні сили, запускаються нові електоральні цикли. Чи виправдаються українські очікування щодо європейської підтримки? Як відносини між Україною та Європою можуть розвиватися у найближчому майбутньому? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини