Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, що відбувається на підконтрольній Україні території Курської області
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, що відбувається на підконтрольній Україні території Курської області

Росія “розганяє” черговий фейк про українських військових у Курській області

9 вересня 2024, 14:54
Поділіться публікацією:

У Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки спростували російські пропагандистські заяви про ситуацію в Курській області, підконтрольній Україні, повідомляє портал "Коментарі".

Стало відомо, що відбувається на підконтрольній Україні території Курської області

У Центрі зазначили, що російські пропагандистські медіа поширюють сюжети про нібито “звірства” українських військових стосовно цивільного населення підконтрольної Україні території Курської області РФ. 

У Центрі зазначають, що така інформація є фейком, а на території РФ, підконтрольній Україні встановлений нормальний режим, забезпечений військовою комендатурою. “Цивільне населення отримує гуманітарну допомогу і всі необхідні послуги. Тиражовані у російських ЗМІ новини про “звірства” – вигадки російської пропаганди, які не підтверджуються належними доказами”, — йдеться у повідомленні.

Іноземні журналісти, які знаходяться на підконтрольній Україні території РФ, повідомляє Центр, не фіксують там жодних порушень. 

“Створюючи фейки про Курщину, російська пропаганда традиційно “віддзеркалює” повідомлення про російські воєнні злочини на тимчасово окупованих територіях України”, — повідомили у Центрі.

Також наголошується, що у Курській області реальні злочини вчиняють російській військові — вони бомбардують цивільну інфраструктуру. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що боєприпаси з хімічними речовинами продовжують застосовувати окупаційні війська проти сил оборони. У серпні таких випадків зафіксували майже 500, а за період з 15 лютого 2023 року по 24 серпня поточного року – понад чотири тисячі. Які хімічні речовини використовують окупанти читайте за посиланням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/spravdi/41434

Новини