Головна Новини Суспільство Війна з Росією Окупанти застосовують проти сил оборони заборонені боєприпаси: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти застосовують проти сил оборони заборонені боєприпаси: що відомо

Які заборонені боєприпаси застосовують окупанти на фронті

9 вересня 2024, 14:11
Поділіться публікацією:

На лінії бойового зіткнення ворожі війська проти сил оборони продовжують застосовувати спеціальні боєприпаси, споряджені небезпечними хімічними речовинами. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію відділу комунікацій командування Сил підтримки Збройних Сил України.

Окупанти застосовують проти сил оборони заборонені боєприпаси: що відомо

У Генштабі ЗСУ зазначили, що у серпні таких випадків зафіксували 447, а загалом за період з 15 лютого 2023 року по 24 серпня поточного року – 4035 випадків.

У відділі комунікації уточнили, що окупаційні війська разом зі звичайними засобами вогневого ураження застосовують боєприпаси, споряджені небезпечними хімічними речовинами, такі як К-51 та РГ-ВО. Ці засоби, за інформацією Генштабу ЗСУ, застосовуються у боротьбі із заворушеннями та заборонені для використання під час ведення війни. Також фіксують випадки використання боєприпасів, що містять небезпечні хімічні сполуки, тип яких не встановлений. 

“Цим Росія грубо порушує правила ведення війни, ігнорує норми та зобов'язання щодо Конвенції про заборону розробки, виробництва, накопичення і застосування хімічної зброї та про її знищення”, — наголосили у Генштабі ЗСУ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в районі трикутника Красногорівка – Карлівка – Невельське ситуація навколо українського угруповання ускладнюється. 

Найскладнішими напрямками експерти називають Покровський та Курахівський. Підтвердженням цього є кількість бойових зіткнень. Просування окупаційних військ в напрямку Покровська зараз зупинено, однак експерти визначають декілька напрямків подальшої атаки ворога.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини