Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни сформували на фронті «кишеню»: ЗСУ доведеться планувати вихід
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни сформували на фронті «кишеню»: ЗСУ доведеться планувати вихід

Ситуація на фронті продовжує загострюватися, є кілька гарячих напрямків, які потребують уваги

9 вересня 2024, 13:02
Поділіться публікацією:

Ситуація навколо українського угруповання в районі трикутника Красногорівка – Карлівка – Невельське ускладнюється, відзначив в ефірі "Еспресо" директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець.

Росіяни сформували на фронті «кишеню»: ЗСУ доведеться планувати вихід

Війна в Україні

За його словами, найбільш складними напрямками залишаються Покровський та Курахівський, що підтверджує кількість бойових зіткнень. Наразі просування ворога в напрямку Покровська зупинено, і можна виділити три основні напрямки атак противника. Перший — на Покровськ через Гродівку та Новогродівку, де, за словами головнокомандувача Сирського, ситуація стабілізована, хоча атаки ворога тривають.

Експерт також підкреслив, що на знімках видно зміцнення ліній оборони навколо Покровська та між Мирноградом і Покровськом.

"Але ворог зараз трохи змістив акценти, і другим напрямком є спроба його просування на північний захід у бік Селидового. Там також окупанти призупинені. Непростий на цій ділянці північний напрямок, де ми маємо низку населених пунктів (Українське, Гірник), адже противник намагається просуватися і має певні успіхи. А коли ми говоримо про найбільш тривожні дзвіночки, то це якраз була інформація про окупацію Невельського, який є східним опорним пунктом у кишені, де були Карлівка, Невельське та Красногорівка. Слід сказати, що Невельське трималося майже 2 роки, однак з перевагою сили та техніки росіянам вдалося його захопити", — підкреслив військовий експерт.

Згурець також зауважив, що дії противника біля Українського та Галицинівки створюють загрозу для тилу українських сил, оскільки ворог рухається вздовж обох берегів річки Вовча. Він не виключив, що українські війська будуть вимушені планувати відхід з цієї "кишені", утвореної в ході бойових дій. За його словами, навіть якщо лінія фронту на цій ділянці буде вирівняна, це не надасть окупантам значних переваг.

Експерт підкреслив, що дуже важливо, щоб у ЗСУ були сили та засоби для стримування подальших спроб ворога просунутися в напрямку Курахівки і далі, створюючи загрози вздовж всієї лінії фронту від Курахового до Вугледара.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що ворог розпочав "каруселі" на фронті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини