Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, що намагалися знищити окупанти, під час ранкової атаки на Київ
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, що намагалися знищити окупанти, під час ранкової атаки на Київ

Російські загарбники під час ранкового ракетного удару по столиці намагалися вразити офіси СБУ. Також є інформація, що ракети були запущені по «центрам прийняття» рішень

25 березня 2024, 14:44
Поділіться публікацією:

Сьогодні вранці 25 березня Росія завдала ракетного удару по Києву. За інформацією Збройних сил України, протиповітряна оборона вдало перехопила дві балістичні ракети, які були запущені з території окупованого Криму і мали на меті вразити цілі у центральній частині міста.

Стало відомо, що намагалися знищити окупанти, під час ранкової атаки на Київ

Ракетний удар

У той же час, за повідомленням видання Kyiv Post, яке посилається на свої  джерела у Службі безпеки України, обидві ракети були спрямовані на офіси СБУ. При цьому відомо, що саме 25 березня в Україні відзначають День Служби безпеки України.

Разом з тим, в Київській міській військовій адміністрації заявили, що окупанти свідомо вдарили ракетами по центру міста. Там кажуть, що загарбники хотіли влучити по "центрам прийняття рішень" або намагалися знищити ППО.

До речі, експерт з питань оборони, полковник Збройних сил України Петро Черник, вважає, що ракета, якою можливо обстріляли столицю України, могла бути ракетою виробництва Північної Кореї KN-23, аналогом ракети "Іскандер". Він зауважує, що для визначення точного типу ракети потрібна експертиза, але припускає, що це могла бути ракета П-800 "Онікс", яка має дальність до 800 км і швидкість від 2700 до 3200 км/год.

При цьому експерт також зауважує, що ракета "Онікс" морського базування не могла б бути випущена з Чорного моря. Він підкреслює, що балістика Росії в останні часи особливо вдень не використовувалася, тому сприйняття події може бути різним у залежності від часу та обставин.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що російській ЗМІ стверджують про те, що окупанти вдарили по аеропорту в Жулянах і навіть "пошкодили" дві установки ЗРК Patriot.

Окупанти стверджують, що ці установки обслуговували "найманці із країн НАТО". Також російські блогери теж заявляють про те, що окупантам вдалося вразити дві установки ЗРК "Патріот". При цьому вони цинічно заявили про те, що начебто, екіпаж ЗРК "плутав" координати і обстрілював цивільну інфраструктуру столиці.

При цьому раніше заявлялося, що окупанти змогли пошкодити дві установки ЗРК "Патріот", які знаходилася на Донбасі неподалік від лінії фронту.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

25 березня 2024, 15:06

Ще один конкурент корумпованому Фюреру по кількості замахів.


Новини