Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, що готують США та ЄС до річниці війни для Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, що готують США та ЄС до річниці війни для Росії

Нові санкційні пакети включатимуть низку обмежень, а ще стосуватимуться вони й окремих персон

16 лютого 2023, 21:31 comments2735
Поділіться публікацією:

До річниці російського вторгнення на територію України – 24 лютого – США готують "новий великий пакет" санкцій проти Росії. Трохи раніше черговий пакет санкцій приймуть і в ЄС, пишуть "Коментарі".

Стало відомо, що готують США та ЄС до річниці війни для Росії

Низку чергових санкційних обмежень чекають РФ уже найближчими днями

"Десь близько до 24 лютого ви побачите великий новий пакет санкцій як з боку США, так і всіх наших партнерів по "Групі семи". Цей пакет поглибить і розширить санкції в певних категоріях, які вже були залучені. Зокрема, санкції будуть стосуватись обмеження потоку технологій до російської оборонної промисловості, хайтек обладнання тощо. Санкції будуть і проти окремих персон, які допомагають вести цю війну і підтримують її", – заявила заступниця держсекретаря США Вікторія Нуланд під час телефонного брифінгу для журналістів.

За її словами, нові обмеження також будуть спрямовані проти обходу вже чинних санкцій. Стосуватимуться вони і банківського сектору, а ще – контроль за експортом.

"Ми бачимо, що росіяни стають досить розумними, імпортуючи персональні комп’ютери й холодильники з третіх країн, а часом і з наших країн, і потім з цього обладнання вони виймають чіпи (напівпровідники) і використовують їх для своєї воєнної машини. Ми вдаримо по цих ухилянтах як в наших країнах, так і в третіх країнах. Ми також розширюємо санкції проти банківського сектору, посилимо експортний контроль для запобігання незаконній торгівлі", – зазначила заступниця держсекретаря США.

Нуланд обіцяє, що майбутні санкції будуть спрямовані проти країн, які допомагають Москві уникати санкцій.

"Ми вдаримо по секторах та країнах, які допомагають Росії уникати санкцій. Ми відверто говоримо про нашу стурбованість щодо Ірану, Північної Кореї, Китаю, але також й інших країн... І наступний пакет санкцій від нас та партнерів по "Групі семи" буде дуже й дуже сконцентрований на цьому", – додала вона.

Паралельно Євросоюз планує ухвалити десятий пакет санкцій уже наступного тижня – напередодні річниці повномасштабного російського вторгнення в Україну. Санкційні пакети ЄС розділені на кілька частин: нові правила, спрямовані на конкретні сектори, такі як авіація або військова промисловість, і списки, які накладають візові обмеження і заморожування активів фізичних і юридичних осіб — але жоден з них не включає ядерний сектор.

"На жаль, ядерний сектор не включений в цю пропозицію", — сказав один з дипломатів країни ЄС, яка виступає за санкції.

Як писали "Коментарі", неефективність західних санкцій проти Ірану та РФ, ймовірно, сприяла тому, що Кремль зміг придбати компоненти для ударних безпілотників у США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Иванович

18 лютого 2023, 10:08

А слаб0 ввести реальные санкции против СВОИХ фирм, которые продолжают работать в РФ и приносить в виде налогов миллиарды в её бюджет - на финансирование войны в Украине?!

Бриля Ізраїлівна

17 лютого 2023, 14:45

Все правильно: дорогий газ із США краще, ніж дешевий з якоїсь там Росії. Байден правильно зробив: спочатку роздавить ЄС поставками свого газу, а потім - Китай...


Новини