Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, що допомогло росіянам захопити Вугледар
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, що допомогло росіянам захопити Вугледар

Ілон Маск недостатньо реагує на використання російськими військами комплексів Starlink.

сьогодні, 09:05
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

На початку жовтня російські війська окупували місто Вугледар на Донеччині. Однією з причин успішної військової кампанії армії РФ стало використання терміналів Starlink. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Washington Post.

Стало відомо, що допомогло росіянам захопити Вугледар

Російські військові. Фото з відкритих джерел

Як пише американське видання, російські військові закуповують на чорному ринку термінали Starlink та використовують їх для війни в Україні. Зокрема, цим покращується координація під час штурмів, точність артобстрілів та ефективність управління дронами. Цю інформацію підтвердили шість українських військових, які воювали на Донецькому напрямку.

"Вони нас просто здолали", — сказав військовий з  72-ї механізованої бригади, яка захищала Вугледар з 2022 року.

За його словами, термінали Starlink стали одним з факторів захоплення Вугледара російськими військами, разом з недостатньою кількістю зброю та людей в Україні.

Раніше російська армія під час боїв використовувала радіостанції для комунікації між підрозділами. Однак українські військові вказують, що завдяки Starlink, росіяни скоротили технічний відрив та спростили організацію атак.

Попри те, що компанія SpaceX оголосила про роботу з деактивації терміналів, які незаконно використовуються, Ілона Маска знову критикують. Основна причина в тому, що американський мільярдер недостатньо реагує на незаконне використання армією РФ пристроїв його компанії. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про реакцію президента України Володимира Зеленського на вихід українських сил з Вугледару.

Також "Коментарі" писали про те, як українські військові прокоментували захоплення Вугледару армією РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини