Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, навіщо росіянам конче потрібні українці і як їх використовують
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, навіщо росіянам конче потрібні українці і як їх використовують

Росії конче потрібні українці, про це в інтерв’ю ТСН заявив заступник директора з наукової роботи Інституту демографії та проблем якості життя НАНУ Олександр Гладун. В першу чергу вони використовують жителів окупованих територій

25 березня 2024, 18:25 comments6742
Поділіться публікацією:

Як відзначив Олександр Гладун, за рахунок мешканців окупованих територій, країна-агресор покращує свою демографічну ситуацію, зокрема, зберігає життя своїм громадянам.

Стало відомо, навіщо росіянам конче потрібні українці і як їх використовують

Українці

Зокрема, відзначає експерт, в першу чергу загарбники змушують українців на тимчасово окупованих територіях брати російські паспорти, а після цього мобілізують їх в окупаційну армію. Таким чином, українці змушені воювати проти своєї власної держави.

Окрім того, додав Гладун, частину українців країна-агресор вивозить на свої території. За його словами, насправді демографічна ситуація у Російській Федерації погана, тому за рахунок українців там намагаються виправити невтішну статистику.

Вчений підкреслив, що ще навіть до повномасштабного вторгнення в Україну, у Росії все було погано з демографічної точки зору, адже смертність перевищувала народжуваність. Саме тому Кремль проводив тоді активну міграційну політику і намагався повернути "співвітчизників" на батьківщину. Більше того, Москва навіть видавала грошові компенсації тим, хто вирішить повернутися в РФ із республік колишнього Радянського Союзу.

"Тому демографічна ситуація в Росії дуже далека від норми і Путіну потрібні нові люди",
— підкреслив експерт.

За його словами, саме тому організована примусова депортація українців спрямована на підтримку чисельність населення на території країни-агресора. А непокірних, додає Гладун, вбивають або просто використовують на цій території. 

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що якщо б Росія зуміла захопити Київ, то заселила б його росіянами.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини