Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, на якому напрямку РФ може почати свій наступ і яких цілей планує досягти
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, на якому напрямку РФ може почати свій наступ і яких цілей планує досягти

В першу чергу країна-агресор може розпочати свій наступ у Донецькій та Луганській областях, щоб повністю окупувати їх територію, про це в коментарі 24 каналу сказав військовий експерт Роман Світан

3 квітня 2024, 17:23
Поділіться публікацією:

Насправді плани окупантів щодо подальших військових дій в Україні не є таємницею, адже вони закріплені у їх Конституції, куди були внесені 5 українських областей, говорить Роман Світан. Тому, на його думку, загарбники сконцентруються на повному захоплені саме цих територій.

Стало відомо, на якому напрямку РФ може почати свій наступ і яких цілей планує досягти

Війна в Україні

Військовий експерт вважає, що в першу чергу росіяни спробують організувати наступ у Донецькій та Луганській областях. Далі вже може йти Запорізька та Херсонська області. При цьому, додав він, від цих територій дуже далеко до Києва, тому, очевидно, загарбники туди не підуть.

При цьому, як підкреслив Світан, армія окупантів налічує півмільйона осіб, проте не варто забувати, що вони розтягнуті по всій лінії фронту, що становить 1500 км. Саме тому, додає він, навіть такій великій армії буде важко втримати окуповану територію. Тому експерт припускає, що росіяни все ж сконцентруються на окупації саме Донецької та Луганської областей.

Експерт вважає, що у країни-агресора немає ресурсу, щоб починати бойові дії проти країн НАТО. Для цього їй довелося б виводити частину військ з України. Проте, додає Світан, дії Росії важко прогнозувати, адже вона не користується логікою та воєнною доцільністю.

Щодо України та її можливого наступу, то, за словами експерта, Сили оборони були б в Криму ще у 2023 році, якщо б західні партнери виконали свої обіцянки та надали Україні необхідну зброю та спорядження.

При цьому, додає Світан, якщо ж Україна отримає все необхідне, то може підготувати свій наступ. На його думку, спочатку Сили оборони будуть відвойовувати Крим, а вже потім Донбас.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що на думку західних ЗМІ, які посилаються на офіцерів, ситуація на фронті важка, можливо, РФ зможе його прорвати.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини