Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія може прорвати фронт, фінансова допомога вже не врятує. На Заході налякали прогнозом
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія може прорвати фронт, фінансова допомога вже не врятує. На Заході налякали прогнозом

Україна може програти Росії, ситуація на фронті насправді невтішна, про це говориться в статті Politico. Видання з посиланням на офіцерів підкреслює, що є великий ризик обвалу фронту

3 квітня 2024, 15:21 comments1766
Поділіться публікацією:

Президент Володимир Зеленський попередив, що якщо Конгрес США не затвердить найближчим часом пакет військової допомоги, Збройним Силам України можливо доведеться відступати, а деякі великі міста можуть бути під загрозою падіння. Видання Politico зазначає, що це попередження Зеленського є частиною широких дипломатичних зусиль щодо отримання військової допомоги, яку Конгрес США не може ухвалити вже з осені 2023 року.

Росія може прорвати фронт, фінансова допомога вже не врятує. На Заході налякали прогнозом

Війна в Україні

"Але сумна правда полягає в тому, що навіть якщо пакет буде схвалено Конгресом США, масового поповнення запасів може виявитися недостатнім, щоб запобігти серйозним потрясінням на полі бою,"
— пишуть журналісти.

Вони припускають, що невдача ЗСУ, особливо в розпал виборчих кампаній в Америці та Європі, "цілком може відродити тиск Заходу на користь переговорів, які, вочевидь, будуть на користь Росії, надавши Кремлю свободу відновити конфлікт у майбутньому за своїм вибором".

Politico зазначає, що тепер, по суті, все залежить від того, куди країна-агресор Росія вирішить спрямувати свої сили в наступі, який, як очікується, розпочнеться влітку 2024 року. Де саме окупаційна армія завдасть свого головного удару, важко передбачити.

Видання із посиланням на свої джерела підкреслило, що на думку офіцерів, існує великий ризик обвалення лінії фронту там, де російські генерали вирішать зосередити свій наступ. При цьому, вони додали, що Росія, ймовірно, зможе "прорвати лінію фронту і зруйнувати її на деяких ділянках.

Одне з високопоставлених військових джерел, висловивши своє ставлення Politico, зазначило, що "наразі не існує нічого, що могло б ефективно допомогти Україні, оскільки відсутні серйозні технології, здатні компенсувати велику масу військ, яку, ймовірно, Росія відправить проти нас".

За словами цього джерела, лише висока витривалість та стійкість українців, а також помилки російських командувачів можуть зараз змінити негативну динаміку.

Проте високопоставлені українські офіцери зауважили, що покладатися на помилки Росії не є стратегічним вирішенням проблеми. Вони висловили розчарування у зв'язку з помилками, які, на їхню думку, з початку конфлікту зруйнували опір України — помилки як Заходу, так і самої України. Також офіцери різко розкритикували затягування дій Заходу, стверджуючи, що постачання та системи озброєння надійшли занадто пізно та в недостатній кількості, щоб забезпечити очікуваний результат.

Офіцери також відзначили, що тепер їм потрібно не лише традиційна зброя, але й гаубиці, сотні тисяч снарядів і ракет, а також дрони. За їх словами, Україні потрібно 4 мільйони снарядів і 2 мільйони безпілотників.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, у НАТО підтвердили інформацію, що РФ накопичує сили для наступу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини