Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, куди намагалися поцілити росіяни під час ранкової атаки на Київ
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, куди намагалися поцілити росіяни під час ранкової атаки на Київ

Цього разу росіяни хотіли атакувати урядовий квартал

2 вересня 2024, 15:53 comments1325
Поділіться публікацією:

Сьогоднішня ракетна атака на Київ була спрямована на урядовий квартал у центрі столиці, заявив в ефірі телемарафону керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко.

Стало відомо, куди намагалися поцілити росіяни під час ранкової атаки на Київ

Ракетний удар

За його словами, мета цієї атаки відрізнялася від попередньої, яка відбулася 26 серпня. Тоді, каже експерт, застосовувалося більше "Шахедів", а зараз використовувалася велика кількість балістичних та крилатих ракет, щоб спробувати прорвати ешелоновану оборону Києва.

"А ось балістика у великій кількості плюс крилаті ракети явно були спрямовані на те, щоб спробувати пройти ешелоновану оборону Києва. І це вже була не ГЕС ціль, як минулого разу, хоча вони не відмовились від ударів по енергетиці, а ймовірною ціллю було, з того, що відомо зараз, якраз центр міста – урядовий квартал, розташування наших спецслужб – розвідки і контррозвідки", — сказав Мусієнко.

Експерт підкреслив, що Росія намагалася створити враження, що вона здатна подолати українську ППО, щоб викликати паніку в Києві. Тобто, каже Мусієнко, росіяни хотіли вдарити по центру ухвалення рішень, створити картинку вразливості Києва, особливо зараз, коли в суспільстві є напруження через події під Покровськом, дискусії щодо операцій у Курській області Росії, катастрофу F-16 та загибель пілота.

Він додав, що ворог хотів показати, що ППО вразливе не лише над Москвою, а й над Києвом.

"Як виявилося ППО над Москвою не настільки ефективне як здавалося навіть нам. Дві атаки дронів – в ході першої все збивається, а в ході другої – не все збивається, а це означає, що є дірки, є вразливість", — наголосив Мусієнко.

Водночас, Мусієнко підкреслив, що Росія не відмовилася від ударів по об'єктах енергетики. На його думку, ці атаки можуть готуватися в майбутньому, адже наразі вони вичерпали деякі запаси для цієї атаки, що може призвести до тимчасової паузи перед наступною спробою.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що росіяни обрали нову тактику для обстрілів України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини