Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ вигадала новий метод ракетних ударів, Київ його випробував: в чому загроза
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ вигадала новий метод ракетних ударів, Київ його випробував: в чому загроза

Росія під час ракетного удару по Києву не використала дронів

2 вересня 2024, 14:17 comments2440
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 2 вересня, російська атака на Київ відзначилася відсутністю ударних дронів, які раніше використовувалися для виснаження української протиповітряної оборони. Натомість було застосовано крилаті та балістичні ракети, зазначив військово-політичний аналітик Дмитро Снєгирьов в ефірі телеканалу Freedom.

РФ вигадала новий метод ракетних ударів, Київ його випробував: в чому загроза

Ракетний удар

За словами експерта, цього разу атака мала комбінований характер: спочатку запускалися крилаті ракети з різних точок, а потім, коли вони наближалися до цілі, одночасно запускали балістичні ракети. Такі дії, стверджує експерт, значно ускладнює роботу ППО, особливо з урахуванням того, що балістичні ракети важко збивати. Таким чином, ворог перевіряє можливості української системи ППО, додав він.

Аналітик нагадав, що під час попередніх атак, коли використовувалися як ракети, так і безпілотники, українська протиповітряна оборона діяла ефективно, тому противник змінив тактику.

“Атаки охоплюють практично всі великі міста України, включно з Києвом, Харковом і Сумами, щоб розтягнути можливості української ППО,” — додав Снєгирьов, зазначивши, що й цього разу оборона відпрацювала успішно. Він прогнозує, що Росія продовжить подібні атаки протягом найближчих місяців.

Снєгирьов вважає, що тактика ударів може змінюватися, але інтенсивність залишатиметься високою. Росія виробляє засоби ураження, такі як крилаті і балістичні ракети, а також БпЛА власного виробництва, зазначив він, додаючи, що дрони часто використовуються як приманки для перевантаження української ППО.

Снєгирьов також прогнозує, що восени Росія націлить атаки на енергетичну інфраструктуру України, намагаючись збільшити їх кількість до президентських виборів у США. Цілі противника — терор мирного населення та знекровлення економіки України.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що РФ влаштувала проти України масований ракетний удар, оскільки хотіла, щоб постраждали діти і вчителі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини