Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, коли військові ЗСУ розпочнуть навчання на танках Abrams
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, коли військові ЗСУ розпочнуть навчання на танках Abrams

США почнуть навчання українських бійців на танках Abrams найближчими тижнями

21 квітня 2023, 13:04 comments1190
Поділіться публікацією:

Навчання українських військових на американських танках Abrams розпочнуться вже найближчими тижнями. Таке рішення було ухвалено на сьогоднішній зустрічі Контактної групи з оборони України у форматі "Рамштайн". Як повідомляє видання "Коментарі", про це повідомляє "Associated Press".

Стало відомо, коли військові ЗСУ розпочнуть навчання на танках Abrams

Танки Abrams. Фото: з відкритих джерел

Видання, посилаючись на офіційних осіб, зазначає, що 31 танк прибуде на полігон Графенвер у Німеччині наприкінці травня.

"Українські військові розпочнуть навчання через пару тижнів. Ці тренування займуть близько 10 тижнів", — цитує АР заяву джерела.

Наголошується, що навчання проходитимуть не на тих танках, які США передадуть Україні, тим часом у Штатах уже оновлюють 31 бойовий танк M1A1 для відправки українцям на фронт.

"Ця ідея полягає в тому, щоб українські війська пройшли підготовку до того моменту, коли оновлені танки будуть готові та можуть виконувати бойові завдання. Ці машини переоснащуються під потреби України", — пояснює джерело.

За словами чиновників, близько 250 українських військовослужбовців пройдуть підготовку – одні навчаться керувати танками, а інші – ремонтувати та обслуговувати їх.

"Після перших 10 тижнів також може бути проведене додаткове навчання, як вести бій та маневрувати з танками", — додають чиновники на умовах анонімності.

Читайте також на порталі "Коментарі" — перед 11-м засіданням Контактної групи з питань оборони України (формат "Рамштайн") заступник міністра оборони України Ганна Маляр нагадала про важливість таких зустрічей, причому не лише для України. Чого і чому очікуємо від Рамштайну-11? Які зміни у поведінці партнерів видно, майже через рік після першої подібної зустрічі? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини