Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, коли ухвалять рішення про вихід із Нью-Йорка: що буде з фронтом
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, коли ухвалять рішення про вихід із Нью-Йорка: що буде з фронтом

Протягом найближчих днів чи тижнів ЗСУ будуть змушені піти з Нью-Йорка

19 серпня 2024, 13:27
Поділіться публікацією:

Військовий Кирило Сазонов відверто розповів про ситуацію в Нью-Йорку, адже, за словами російських окупантів, вони взяли населений пункт під контроль.

Стало відомо, коли ухвалять рішення про вихід із Нью-Йорка: що буде з фронтом

Нью-Йорк

За його словами, насправді загарбники ще повністю не окупували місто, але ситуація там справді вкрай важка.

"У цьому населеному пункті ще залишаються наші позиції, і супротивник не взяв місто повністю. Ідуть бої. З поганого — так, окупанти просуваються містом і контролюють більшу частину. Так, є відчуття, що через пару днів чи тиждень ми з нього підемо. На оперативному рівні це не катастрофа. Найбільше напружує саме північний фланг і Нелипівка. А Торецьк вони й так штурмують із двох напрямків і Нью-Йорк тут ні на що не вплине", — каже Сазонов.

За його словами, мова йже про "маленький апендикс", який не впливає ні на вищезгаданий Торецьк, ні на Покровський напрямок.

"Тож не впадайте в депресію, не кричіть про зраду. Моліться за тих, хто тримає позиції в цьому маленькому населеному пункті. Вони титани. Помоліться і за тих, хто з Нью-Йорка відступить. Вони зробили все, що могли і набагато більше. Фронт не прорвано і взятий квартал у маленькому місті не на ключовому напрямку не трагедія", — заявив військовий.

Він наголосив, що основні дії розгортаються не тут. За його словами, ЗСУ справді контролюють ситуацію, навіть коли відходять.

"Не відкривають дорогу супротивникові, не біжать, обвалюючи фронт. Тримаються, відступають та контролюють ситуацію. Це не пафос, це реальність. За яку ми платимо досить дорого", — підсумував Сазонов.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, що військовим на фронті не вистачає мін, але Міноборони тримає фури з ним у посадках.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини