Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, коли і на скільки продовжать воєнний стан
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, коли і на скільки продовжать воєнний стан

Воєнний стан та мобілізацію можуть продовжити до 15 листопада 2023 року

26 липня 2023, 09:55
Поділіться публікацією:

Найближчими днями народні обранці проголосують за продовження воєнного стану та загальну мобілізацію в Україні. Як повідомляє портал "Коментарі", про це у себе в Telegram написав нардеп Ярослав Железняк.

Стало відомо, коли і на скільки продовжать воєнний стан

Воєнний стан в Україні. Фото з відкритих джерел

За інформацією нардепа, швидше за все дія воєнного стану та мобілізації продовжать ще на 90 діб, тобто до 15 листопада 2023 року.

Це вже восьме продовження воєнного стану та мобілізації з початку повномасштабної війни. Востаннє їх продовжили у травні до 18 серпня 2023 року.

Ярослав Железняк наголосив, що для продовження воєнного стану та загальної мобілізації президент України має підписати два укази, які подають на затвердження до парламенту. Потім оборонний комітет парламенту має підтримати ці укази. І вже завершальним етапом цієї процедури має стати голосування у сесійній залі.

Нагадаємо, воєнний стан в Україні був запроваджений через повномасштабне вторгнення Росії у лютому 2022 року. Це особливий правовий режим, який передбачає надання органам державної влади, військовому командуванню, військовим адміністраціям та органам місцевого самоврядування повноважень, необхідних для запобігання загрозі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — колишньому нардепу Євгену Мураєву повідомили про підозру у держзраді. Стало відомо, скільки відомий політик тепер може провести за ґратами.

Також видання "Коментарі" повідомляло – російський диктатор Володимир Путін уже не має впевненості в тому, що він може згуртувати російську еліту: експерти ISW назвали головні причини, чому в Кремлі не можуть допустити повторення заколотів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини