Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, кого українці вважать другом, а кого – ворогом. Тенденції дещо змінились
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, кого українці вважать другом, а кого – ворогом. Тенденції дещо змінились

Як повідомляє група «Рейтинг», станом на лютий 2024 року більшість українців дружніми вважають США і Великобританію, Німеччину, Польщу і Литву, Канаду, Францію та Японію, передає портал «Коментарі». Серед ворогів – Росія

21 лютого 2024, 12:19
Поділіться публікацією:

Разом з тим, як повідомляє соціологічна група "Рейтинг", хоч українці і далі вважають Польщу дружньою країною, проте так уже стало думати менше громадян. Якщо ще у червні 2023 року її вважали дружньою 94% респондентів, то тепер – тільки 79%. Окрім того, більше ніж на половину знизилась частка тих, хто вважав сусідку абсолютно дружньою, з 79% до 33%.

Стало відомо, кого українці вважать другом, а кого – ворогом. Тенденції дещо змінились

Українці назвали своїх друзів і ворогів

Також українці почали менше довіряти і Сполученим Штатам. Якщо у червні минулого року 61% українців вважали цю країну однозначно дружньою, то тепер так думає лише 35% опитаних.

А от щодо ворогів України, то тут наразі без сюрпризів. 97% українців вважають Росію абсолютно недружньою, 90% опитаних вважають, що недружньою є також Білорусь і 75% називають недружньою країною Іран.

При цьому українці вважають скоріш недружніми для країни Китай та Угорщину. Ворожим Китай називають 58% опитаних, а Угорщину – 52%.

Разом з тим, українці вважають, що нейтральними для України є Ізраїль (44%) та Туреччина (51%)

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на початок лютого 2024 року майже 90% українців вірять у перемогу України. Водночас, 24% респондентів опитування Київського міжнародного інституту соціології вважають, що зараз ситуація на фронті на користь України, 15% – на користь Росії. За даними опитування, 89% респондентів загалом вірять у перемогу України, зокрема, з них 60%, безумовно, переконані в цьому. Для порівняння: у травні 2022 року 95% вірили у перемогу і з них 80% були безперечно переконані в цьому. Водночас, майже половина українців (47%) вважають, що ситуація не на користь жодній із сторін.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини