Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, кого спецслужби РФ хочуть утилізувати на Сумському напрямку
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, кого спецслужби РФ хочуть утилізувати на Сумському напрямку

На Сумському напрямку вороги мають два завдання, підкреслив у чаті на «Главреді» військовий експерт Дмитро Снєгирьов. Одне із них – це утилізація «кадирівців» руками українських Сил оборони

29 травня 2024, 13:43
Поділіться публікацією:

Згідно з даними української розвідки, чисельність російських військ поблизу кордону з Україною в Сумській області становить від 12 до 15 тисяч осіб. Це може свідчити про можливе виконання тактичних завдань, таких як операції в прикордонній зоні для створення напруженості, вважає військовий аналітик Дмитро Снєгирьов.

Стало відомо, кого спецслужби РФ хочуть утилізувати на Сумському напрямку

Кадирівці

Снєгирьов наголосив, що такий сценарій можливий, особливо враховуючи попередження керівника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирила Буданова про можливу ескалацію на Сумському напрямку.

Експерт підкреслив, що Україна врахувала дії російських військ на Харківському напрямку та організувала евакуацію з прикордонних районів Сумської області, щоб уникнути жертв серед цивільного населення.

За даними аналітичного відділу "Права справа", на Сумському напрямку російські спецслужби мають дві основні задачі: ескалацію напруги в прикордонній зоні та утилізацію кадировських підрозділів. Чотири батальйони кадирівців "Ахмат" були передислоковані на цей напрямок і підпорядковані безпосередньо Рамзану Кадирову. До останнього часу російськими силами в цьому регіоні керував генерал-полковник Лапін, з яким у Кадирова є особистий конфлікт.

Рамзан Кадиров неодноразово критикував Лапіна за його дії та наслідки українського контрнаступу на Харківсько-Лиманському напрямку. Снєгирьов вважає, що передача кадировських підрозділів під командування Лапіна не є випадковою.

На думку експерта, головною метою російських спецслужб буде ліквідація кадировських загонів за допомогою українських Сил оборони через створення нової зони напруженості в Сумській області.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, яке місто на Сумщині хочуть захопити окупанти.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини