Головна Новини Суспільство Війна з Росією Військові розповіли, яке місто на Сумщині хочуть захопити росіяни
commentss НОВИНИ Всі новини

Військові розповіли, яке місто на Сумщині хочуть захопити росіяни

Російські терористи можуть спробувати захопити Охтирку, що в Сумській області, повідомив в ефірі Freedom військовий Іван Варченко. За його словами, також можливе посилення наступу і на Харківщині

29 травня 2024, 13:26 comments1687
Поділіться публікацією:

Російські загарбники, ймовірно, готуються до того, щоб здійснити наступ на Сумську область, відзначив експерт з питань національної безпеки, військовослужбовець Збройних сил України Іван Варченко.

Військові розповіли, яке місто на Сумщині хочуть захопити росіяни

Охтирка

Військовий нагадав, що кордон терористичної Росії з Сумською областю складає близько 550 кілометрів і окупанти готуються до того, щоб почати там наступ.

"Кілька тисяч, можливо, навіть кілька десятків тисяч осіб розосереджені на території, що примикає до українського кордону, у ближньому прикордонні”,
- заявив Варченко.

Втім, за його словами, українська розвідка вказує на те, що там наразі не присутні ударні угрупування.

Хоча, підкреслив Варченко, все ж необхідно виходити з того, що окупанти все-таки спробують атакувати саме на Сумському напрямку. Окрім того, він не виключив, що ворог може також організувати наступ на західні території Харківської області. За його словами, мова йде про місто Золочів на північному заході, а також Богодухів на західному напрямку. Окупантам потрібні ці міста, щоб перерізати логістичну артерію від Сум до Харкова.

Окрім того, Варченко спрогнозуваа, що в Сумській області загарбники можуть спробувати захопити Охтирку.

При цьому військовий не сумнівається в тому, що Сили оборони мають план, як відбити всі ворожі наступи. Він прогнозує, що терористична Росія знову стане жертвою своїх амбіцій.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що кремлівський диктатор Володимир Путін цинічно заявив про те, що країни НАТО винні в тому, що Росія почала атакувати Харків. За його словами, нібито таким чином РФ створює так звану "зону безпеки", щоб захистити свої території.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини