Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, ким Росія замінить вагнерівців на фронті
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, ким Росія замінить вагнерівців на фронті

У європейській розвідці вказали на дві основні групи російських військових, які замінять вагнерівців в Україні.

5 липня 2023, 12:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Кремль готує відправити більше чеченський військових та російських в’язнів, щоб закрити діри, після відходу ПВК "Вагнер" з України стверджують представники європейської розвідки. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Bloomberg.

Стало відомо, ким Росія замінить вагнерівців на фронті

Вагнерівці в Україні. Фото з відкритих джерел

Українські сили почали контрнаступ та збільшують тиск на російську армію, особливо у районі Бахмута, де раніше діяли найманці з групи "Вагнера". Таким чином російські підрозділи можуть бути перенапруженими. Після відходу вагнерівців, російські сили були змушені відправити велику кількість військ до Бахмута, однак це призвело до дефіциту військових на інших напрямках, особливо півдні України.

Повстання лідера групи "Вагнера" Євгена Пригожина призвело до однієї з найбільших загроз для Путіна за понад два десятки років правління російського диктатора. Після бунту Міноборони РФ оголосило про часткову демілітаризацію ПВК "Вагнер", а керівник ГУР Кирило Буданов стверджує, що російські найманці не повернуться на поле бою в Україну, попри те, що вони були "найбоєздатнішим російським підрозділом".

Після конфліктів з Пригожиним Міноборони РФ взяло на себе вербування засуджених. За даними європейської розвідки кількість колишніх ув'язнених в армії РФ становить близько 15 тис. і зростатиме й надалі. Деякі з них вже перебувають на фронті у загонах "Шторм Z".

Наразі незрозуміло, скільки чеченських бійців може опинитись на фронті. Чеченський лідер Рамзан Кадиров вказував у травні, що 7 тис. його військових знаходяться в Україні та понад 2 тис. проходять підготовку. Попри це чеченські бойовики за майже півтора року війни не показали ефективності. Деякі критики називають їх "TikTok батальйонами", через те, що вони більш активні в соцмережах ніж на полі бою.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Зеленський назвав точні втрати вагнерівців в Україні.

Також "Коментарі" писали про те, що чекає на вагнерівців в майбутньому.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини