Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, хто зробить заяву про початок українського контрнаступу
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, хто зробить заяву про початок українського контрнаступу

Це буде одна з трьох осіб в країні

25 березня 2023, 17:24
Поділіться публікацією:

Право на офіційні заяви щодо можливого українського контрнаступу — його ймовірних напрямків, початку та перебігу — мають лише три особи в державі. Це — Верховний головнокомандувач, головнокомандувач та міністр оборони. Про таке заявила заступник міністра оборони Ганна Маляр, закликавши суспільство до інформаційної тиші та навівши приклад успішної харківської контрнаступальної операції.

Стало відомо, хто зробить заяву про початок українського контрнаступу

ЗСУ боронить Україну

За словами посадовиці, право офіційних заяв з цього приводу має лише Володимир Зеленський, Валерій Залужний та Олексій Рєзніков. Вона розкритикувала використання ЗМІ у телеефірах думок експертів.

"Добре, що ніхто в пабліку не обговорював контрнаступ на Харківщині до його початку. І була повністю закрита зона бойових дій для доступу будь-кого, крім військових. Тоді було реалізовано найуспішнішу операцію за час повномасштабного вторгнення з точки зору інтенсивності звільнення наших територій, — заявила Ганна Маляр. — Тиша дала військовим виграти час і робити свою роботу. Я нагадаю, що стратегічні військові плани і задуми мають право оприлюднювати три особи в цій державі — Верховний Головнокомандувач(Президент), Міністр Оборони, Головнокомандувач. Всі інші — лише цитувати. Не треба задавати в ефірах питання експертам — а як же там контрнаступ, не треба писати блоги на цю тему і пости, не треба взагалі публічно обговорювати військові плани нашої армії. У нас один стратегічний план — звільнити всі наші території. А деталі — то вже військова таємниця. Їх оприлюднюють три вищеназвані особи, коли є така військова задача. Бо інформація — це теж зброя і ми нею теж воюємо".

Нагадаємо, що в Україні не запроваджена військова цензура. Вона може бути запроваджена лише у разі оголошення стану війни, який наразі владою оголошений не був.

Тим часом, уряд оголосив про відновлення великої приватизації. Ердоган зателефонував Путіну, а РФ почала застосовувати більш активно авіабомби проти України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини