Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, хто змусив Швецію поставити на паузу постачання Україні винищувачів Gripen
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, хто змусив Швецію поставити на паузу постачання Україні винищувачів Gripen

Швеція призупиняє план щодо можливих поставок винищувачів Gripen в Україну. Керівництво країни підкреслило, що отримало звернення з цього приводу від кількох країн і відреагувало на них

28 травня 2024, 20:20 comments5637
Поділіться публікацією:

Міністр Швеції Пол Йонсон повідомив, що його країна вирішила наразі відмовитися від планів щодо поставки Україні винищувачів Gripen. При цьому відомо, що у минулому році офіційний Київ почав обговорення зі Швецією можливості поставок винищувачів Gripen. При цьому тоді шведська сторона повідомила, що оцінить можливість відправки літаків, вироблених шведським оборонним підрядником Saab.

Стало відомо, хто змусив Швецію поставити на паузу постачання Україні винищувачів Gripen

Gripen

Як підкреслив міністр оборони Пол Йонсон, Швеція поставила на паузу свої плани, оскільки до неї із таким закликом звернися кілька країн.

"Це пов'язано з тим, що зараз основна увага приділяється впровадженню системи F-16", — відзначив Йонсон.

За його словами, станом на зараз основна увага української сторони зосереджена саме на виконанні програми F-16. При цьому він підкреслив, що постачання Gripen Києву наразі не відповідає поглядам коаліції на впровадження двох систем винищувальної авіації одночасно.

Втім, Йонсон не виключив, що в майбутньому Швеція таки може поставляти Україні винищувачі Gripen.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Україна ось уже кілька років не може дочекатися поставок винищувачів F-16. Спочатку їх відмовлялися надавати, оскільки такі дії союзників, буцімто, будуть сприяти ескалації війни в Росією. Потім почався довгий процес навчання українських пілотів та технічного персоналу. Навчання уже майже завершено.

При цьому відомо, що американські винищувачі Україні передасть Бельгія, втім вона уже заявила про те, що її можна використовувати виключно на території України.

Також відомо, що до появи американських винищувачів активно готуються в Росії і розроблять нові ракети класу "повітря-повітря". Експерти кажуть, що західні партнери знову дали ворогу час для підготовки і мінімізації ризиків.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини