Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, де ЗСУ пішли в контрнаступ та покращили тактичне положення
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, де ЗСУ пішли в контрнаступ та покращили тактичне положення

Сили оборони мають успіхи на Харківському напрямку, там вони зуміли покращити своє тактичне положення

18 червня 2024, 14:05
Поділіться публікацією:

Російський наступ на Сумщину зірвався через необхідність перекидання сил на Харківський напрямок, де плани ворога зазнали краху, про це в ефірі Ранок.LIVE розповів експерт і ветеран АТО Євген Дикий.

Стало відомо, де ЗСУ пішли в контрнаступ та покращили тактичне положення

Війна в Україні

За його словами, на Харківському напрямку українські Сили оборони перейшли в наступ. Тепер, каже експерт, російський наступ не просто зупинився, зараз у окупантів постала надзадача – як втримати смугу в 5 кілометрів, яку вони зайняли вздовж кордону в перші дні. Тепер вони буквально закопуються там, зазначив експерт.

Він пояснив, що, за даними української розвідки, наступ на Суми планувався одразу після Харківського. Проте цей план зірвався через перекидання російських сил на Харківщину. Дикий розповів, що на Харківському напрямку наступають переважно новобранці, які щойно закінчили навчання, з недосвідченими командирами. Дикий додав, що якість російської армії суттєво знижується.

Окрім того, Дикий підкреслив, що інцидент з окупацією Рижівки на Сумщині є показовим, оскільки це була "імітація активності".

На Харківщині атаки російської армії тривають з усіх боків. Попри чисельну перевагу ворога, ЗСУ вдається відбивати їхні атаки. Командир 153-ї бригади ЗСУ Назарій Кішак в ефірі телемарафону повідомив, що попри напружену ситуацію та використання ворогом КАБів, українські сили проводять успішні контратаки. Зокрема, за підтримки бронетехніки, українські військові покращили тактичне положення та просунулися в районі села Глибоке, на північ від Харкова.

Командир також повідомив про успішні атаки на ще двох напрямках, де українські сили зайняли нові позиції, але поки ці населені пункти не розголошуються. Він додав, що ЗСУ вдалося порушити логістичні шляхи ворога, частково взявши їх під контроль. Наприклад, в Липцях окупанти більше не можуть використовувати бронетехніку, оскільки їхні логістичні маршрути перебувають під контролем та вогнем українських сил.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що армія ворога зазнала провалу на Харківському напрямку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини