Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, де ворог сконцентрував основні сили: звідки вже витісняє ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, де ворог сконцентрував основні сили: звідки вже витісняє ЗСУ

Російські окупанти сконцентрували основні свої сили довкола міста Селідове

16 вересня 2024, 08:54
Поділіться публікацією:

Станом на зараз свої головні зусилля російські окупанти сконцентрували не на Покровському напрямку, а на районі міста Селідове та південніше, повідомив військовий оглядач групи "Інформаційний спротив" Костянтин Машовець. За його словами, ситуація саме на цій ділянці фронту набуває для Сил оборони загрозливого характеру.

Стало відомо, де ворог сконцентрував основні сили: звідки вже витісняє ЗСУ

Війна в Україні

Як повідомив Машовець, російські окупанти повністю зайняли село Галицинівка, ведуть бої за Желанне Перше та Українськ, мають просування по напрямку Красногорівка — Гостре та Красногорівка — Олександропіль.

"Та й загалом, ситуація між Селідове та Гірник, схоже є вкрай небезпечною. Якщо противник продовжить просування на цьому відтинку, вони цілком може набути катастрофічного характеру для всього флангу нашого угрупування, яке оперує південно-східніше Покровська. Якщо противник прорветься в район с.Цукурине (а то й в район Вознесенки), мова тоді піде не просто про відхід ЗА р.Вовча", — повідомив Машовець.

Експерт припустив, що сили та засоби ворога зі складу двох його угрупувань військ "Центр" та "Юг", на даний момент, активно намагаються "зімкнути" свої суміжні фланги й повністю витіснити українські війська за річку Вовча під загрозою їх охвату з півночі та півдня.

Однак, судячи зі всього, каже Машовець, цей задум противника не є таємницею для українського командування, так як ЗСУ продовжують утримувати район Гірник — Желанне Друге — Олександропіль — Курахівка, що забезпечує сталість їх оборони по річці Вовча, в районі переправ. Або, додає Машовець, краще сказати, можливість здійснення як матеріально-технічного забезпечення підрозділів, що діють східніше річки, так й організованого та своєчасного їх відходу з плацдарму.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що ворога має просування на Вугледарському напрямку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини