Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ситуація погана: ворог витіснив Сили оборони із шахти та формує кліщі
commentss НОВИНИ Всі новини

Ситуація погана: ворог витіснив Сили оборони із шахти та формує кліщі

Ситуація для Вугледара погіршується, над містом нависають кліщі

16 вересня 2024, 08:43 comments1574
Поділіться публікацією:

Територія шахти Південнодонбаська №3, очевидно, була покинута українським гарнізоном, повідомив воєнкор Богдан Мірошніков. За його інформацією, за терикон на шахті №1 наразі ще ведуться бої. Це, каже експерт, найвища точка на усій ділянці, ще й знаходиться в 2,5 км східніше Вугледара.

Ситуація погана: ворог витіснив Сили оборони із шахти та формує кліщі

Вугледар

Мірошніков підкреслив, що Сили оборони підірвали ствол шахти №3. На його думку, це — однозначно плюс, бо мова йде про найвищу точку на тій ділянці, якою вже не зможуть скористуватися російські загарбники.

"Приблизно в 1,1 км північніше там є ще комплекс будівель (під нашим контролем) площею приблизно 0,1 кв.км., прикритий посадками, де також можна стримувати окупантів на шляху до Богоявленки. Але загальна ситуація, як можете розуміти, погана. Кліщі над Вугледаром нависають все більше", — повідомив Мірошніков.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що на Вугледарському напрямку поновилися активні бойові дії, однак, лобові атаки російських військ не приносять успіху. Як повідомляв речник Української добровольчої армії “Південь” Сергій Братчук, Времівський плацдарм є тим плацдармом, який був відвойований нашими Силами оборони ще минулого року. І саме його ми розглядали як один із перспективних з боку Російської Федерації, де будуть атаки, тому що це Вугледар. Тому що, додав речник, тиск іде на населений пункт Водяне — це один із флангів Вугледара. За його словами, Вугледар узяти в лоб понад 2,5 роки ворог не може, тому сьогодні намагається застосувати єдину, скажімо так, тактику росіян, якій уже десятки років, — це взяти населений пункт в оточення, принаймні в оперативне оточення, узяти в кліщі й тоді вже тиснути з лівого й правого флангу й оволодіти цим населеним пунктом.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини