Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, де РФ хоче проводити переговори про мир і на яких умовах
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, де РФ хоче проводити переговори про мир і на яких умовах

Росію не влаштовує проведення саміту миру, бо вона хоче говорити з Україною сам на сам

2 серпня 2024, 19:04 comments9413
Поділіться публікацією:

Лише військові успіхи Збройних сил України можуть змусити Росію сісти за стіл переговорів. Китай може натиснути на РФ, але тільки, якщо побачить у цьому вигоду для себе, про це в ефірі Freedom заявив політолог Володимир Фесенко.

Стало відомо, де РФ хоче проводити переговори про мир і на яких умовах

Переговори України і РФ

За його словами, західні партнери можуть допомогти Україні досягнути успіхів на фронті і таким чином змусити РФ вести переговори.

Окрім того, каже Фесенко, Китай може вплинути на Росію, але зробить це лише тоді, коли побачить вигоду для себе у завершенні війни РФ проти України.

"Саме Китай має найбільший вплив на Росію. Китай розглядає війну між Росією та Україною через призму свого протистояння зі Сполученими Штатами Америки”, — вважає політолог.

При цьому, на його думку, проведення другого Саміту миру дуже важливе для формування мирного процесу з урахуванням міжнародного права. Окрім того, він додав, що саміт миру не є майданчиком для переговорів про мир, це форма мирного процесу. Це майданчик, де можна домовлятися про майбутні мирні переговори, узгоджувати в закритому режимі порядок денний цього саміту, переконаний експерт.

Він упевнений, що Саміт миру ламає російську стратегію примусити Україну до миру на своїх умовах.

"Якщо Саміт миру відбуватиметься у Саудівській Аравії або в Катарі, організатори можуть постаратися залучити Росію до участі. Росія відмовляється публічно брати участь у Саміті миру, тому що це ламає російську стратегію. Росія хоче переговорів сам на сам, причому на своїх умовах і на своєму майданчику. Вони дуже хочуть нас примусити до поступок", — заявив Фесенко.

За його словами, той формат мирного процесу, який розвивається на основі Саміту миру, базується на повазі до Статуту ООН. Статут ООН говорить про територіальну цілісність. І це відповідає інтересам України й суперечить інтересам Росії. Ось у цьому головна проблема, додав експерт.

Фесенко переконаний, що змінити свою позицію щодо Саміту миру Росія може тільки під тиском Китаю і країн Близького Сходу.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що є думка про те, що РФ таки почала підготовку до другого саміту миру.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини