Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, чому скасували проведення другого саміту миру
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, чому скасували проведення другого саміту миру

Про те, що другий саміт миру скасують, стало зрозуміло ще у серпні, коли ЗСУ розпочали операцію в Курській області

сьогодні, 09:28
Поділіться публікацією:

Ще в серпні після того, як Сили оборони розпочали операцію в Курській області, стало зрозуміло, що в листопаді не буде жодного другого саміту миру, заявив політолог Максим Ялі.

Стало відомо, чому скасували проведення другого саміту миру

Саміт миру

За його словами, говорити про мирні домовленості в момент, коли бойові дії виходять на пік і обидві сторони не сприймають одна одну всерйоз — утопія.

"А робити другу імітацію і паритися тим, що черговий "Маврикій" приєднався до підсумкового комюніке, що складається з 3-х пунктів "мирного плану", що складається з 10-ти, собі дорожче. Тим більше, що Росія не погодиться брати участь на даному етапі за жодних умов після "курського ляпаса Путіну"", — каже Ялі.

Тим більше, додав політолог, що зараз усі очікують на підсумки президентських виборів у Сполучених Штатах.

"А подібні саміти, для участі в яких запрошують десятки світових лідерів, готуються щонайменше півроку. Тож немає тут жодної зради, а просто оголосили те, що й так було давно очевидно людям, які знаються", — зазначив політолог.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що в Офісі президента повідомили, що другий саміт миру не відбудеться в листопаді, як це очікувалося раніше. Як повідомила радник глави Офісу президента Дар'я Зарівна, до листопада все ж таки мають бути завершені всі підготовчі роботи для його проведення. За словами Зарівної, зараз проводяться конференції з кожного пункту "Формули миру". Ці заходи спрямовані на узгодження ключових питань та завершуються прийняттям комюніке, яке стане основою для мирного плану, що обговорюється на саміті. При цьому відомо, що в РФ категорично відкинули можливість участі у другому саміті миру, зазначивши, що Кремль не обговорюватиме "формулу миру" президента Володимира Зеленського.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини