Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, чому Путін мовчить, коли ЗСУ б’ють по Криму: що розуміє диктатор
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, чому Путін мовчить, коли ЗСУ б’ють по Криму: що розуміє диктатор

Кремлівський диктатор Путін не коментує удари по Криму і не бере на себе відповідальність, і цьому є пояснення, сказав в ефірі 24 каналу політтехнолог Михайло Шейтельман

28 червня 2024, 20:31 comments2768
Поділіться публікацією:

Кремлівський диктатор Володимир Путін уникає коментувати недавні вибухи в Криму, зокрема в Севастополі і не бере на себе відповідальність за ці події.

Стало відомо, чому Путін мовчить, коли ЗСУ б’ють по Криму: що розуміє диктатор

Удар по Криму

Як вважає політтехнолог Михайло Шейтельман, Путін остерігається міжнародної Конвенції, яка визначає, що громадяни країни-агресора не захищені від наслідків війни. Через це Росія ніколи не повідомляє про постраждалих громадян інших країн у Криму.

Шейтельман підкреслив, що Путін завжди мовчить у подібних ситуаціях і не бере на себе відповідальність. Також він додав, що російський диктатор стикається з проблемною ситуацією.

За словами політтехнолога, важливо згадувати на міжнародних майданчиках, що Росія жодного разу не повідомила про поранених або вбитих українців. Наприклад, у випадку з Севастополем, росіяни заявили про загибель п'яти людей та певну кількість поранених. Проте, чи були серед них українці, які легально перебували в Криму, чи це були лише росіяни?

З точки зору міжнародного права це суттєва різниця, каже експерт. За його словами, єдиним документом, що захищає права громадян під час війни, є Женевська конвенція 1949 року, яка також регулює захист громадян на окупованих територіях. Згідно з нею, громадяни всіх країн, окрім країни-агресора, підпадають під захист. Тобто, громадяни Росії не захищені міжнародними Конвенціями, перебуваючи в Криму.

Саме тому, додав експерт, українська армія має право знищувати російських громадян у Криму, не враховуючи їхні інтереси. Наприклад, якщо на пляжі є 100 російських громадян та один військовий, українські військові мають право завдавати удари ATACMS.

Шейтельман зазначив, що Путін це розуміє і усвідомлює, що коментування ударів по Криму може викликати рішучу відповідь від Заходу.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що в ніч на 10 червня українські сили завдали удару по російських ракетних комплексах в тимчасово окупованому Криму. У Генштабі повідомили про знищення однієї установки С-400 та двох комплексів ЗРК С-300.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини