Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, чого зажадав Путін від своїх військових, які воюють в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, чого зажадав Путін від своїх військових, які воюють в Україні

Путін хоче, щоб російські військові не зменшували темпів просування в Україні

15 серпня 2024, 17:09 comments2571
Поділіться публікацією:

Колишній голова Служби зовнішньої розвідки України  генерал армії України Микола Маломуж заявив, що російські війська на сході країни виконують накази Володимира Путіна щодо захоплення нових територій. Про це він повідомив в ефірі телеканалу "Еспресо".

Стало відомо, чого зажадав Путін від своїх військових, які воюють в Україні

Володимир Путін

Маломуж зазначив, що Путін поставив перед Генеральним штабом РФ і військовими формуваннями завдання не зменшувати темпи наступальних дій на сході України, незважаючи на те, що українські війська розпочали операції в Курській області. За його словами, Путін наказав використовувати резерви лише з другорядних напрямків, таких як Харківщина і частково Запоріжжя, а також залучати підкріплення з глибини Росії. Однак на Донецькому, Луганському та частково Куп'янському напрямках російські сили залишаються без змін, продовжуючи свої наступальні дії.

Генерал підкреслив, що основна мета російської армії полягає у щоденному захопленні нових територій, навіть якщо це всього кілька сотень метрів, при цьому знищуючи населені пункти. Маломуж також зауважив, що хоча українські оборонці переходять на підготовлені позиції, завдаючи контрударів, ворог не зменшує натиск. Російські підрозділи на сході продовжують утримувати свої позиції, зокрема й авіація, яка застосовує керовані авіабомби та безпілотники.

Однак, як зазначив Маломуж, важливим є те, що на східний фронт не прибувають нові резерви з Росії. Підрозділи, які мали б бути перекинуті на Покровський, Краматорський та інші напрямки, натомість переміщують до Курської області. Генерал підкреслив, що українські сили тримають оборону на сході, знищуючи наступальні резерви ворога, що поступово послаблює його потенціал. Якщо операція в Курській області розшириться, російські війська можуть бути змушені перекидати резерви з інших важливих напрямків.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, де зараз на фронті найбільш складна ситуація.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини