Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ситуація на фронті дуже складна: ідуть контактні бої та є втрата певних позицій
commentss НОВИНИ Всі новини

Ситуація на фронті дуже складна: ідуть контактні бої та є втрата певних позицій

Ворог робить все для того, щоб прорвати оборону українських військових на Покровському напрямку

15 серпня 2024, 15:18
Поділіться публікацією:

Військовослужбовець 47-ї Окремої механізованої бригади Олександр в ефірі каналу "Еспресо" розповів про складну ситуацію на Покровському напрямку та про те, як на неї вплинула операція в Курській області.

Ситуація на фронті дуже складна: ідуть контактні бої та є втрата певних позицій

Війна в Україні

За його словами, оперативна ситуація залишається дуже складною.

"Тривають важкі бої на різних ділянках, в різних населених пунктах, тобто ворог активно продовжує штурмові дії, переважно дії відбуваються за рахунок великої кількості піхоти. Відсотків 90-95 це піхотні штурми, і кількість піхоти дуже велика. Є і контактні бої, є і втрата певних позицій, ситуація насправді дуже складна, намагаємося зупиняти їх на підходах, застосовуючи і артилерію, і дрони, і вогонь БМП Bradley, але не завжди це вдається. І, враховуючи кількості, якими вони працюють, вони доходять до контактних боїв і постійних штурмів наших позицій", — розповів військовий. 

Олександр також відзначив, що для російських військ напрямок на Покровськ є стратегічно важливим, тому він сумнівається, що ворог перекидатиме звідти свої сили. Він підкреслив, що інтенсивність атак і тиск на цьому напрямку не зменшується, і росіяни продовжують активно наступати на кількох напрямках одночасно.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що ворог має політичну мету – хоче вийти на адміністративні кордони Донецької області, саме тому не перекидає звідти резерви для захисту Курської області.

Окрім того, стало відомо, що станом на вчора російській окупанти знаходяться на відстані менше ніж 6 км від Селідово. За словами військових, довго і ефективно обороняти місто надзвичайно важко через складнощі ландшафту. Коли вороги дійдуть до траси, то штурм міста буде швидший за зачистку Суджі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини