Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, чого панічно боїться ворог в Курській області: до чого це вже привело
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, чого панічно боїться ворог в Курській області: до чого це вже привело

У Курській області росіяни не використовують деякі види зброї, бо бояться «дружнього вогню»

12 вересня 2024, 15:56
Поділіться публікацією:

В Курській області Росія значно зменшила використання керованих авіабомб (КАБ), тактичної авіації та FPV-дронів, про це в ефірі "Еспресо" повідомив військовий оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

Стало відомо, чого панічно боїться ворог в Курській області: до чого це вже привело

Бої в Курській області

Коваленко зазначив, що російські війська не ввели нові сили в Курську область, а перекинули підрозділи, зібрані майже з усіх бойових зон в Україні. Зараз у Курському угрупованні задіяно близько 36 тисяч військових, що становить приблизно 60 батальйонів. Росіяни також активно використовують механізовані підрозділи, що раніше не спостерігалося, і залучають техніку під час кожної спроби прориву.

Експерт додав, що противник значно скоротив кількість застосування КАБів, тактичної авіації та FPV-дронів через нестабільність лінії фронту. За його словами, російські військові часто не знають, де саме розташовані їхні підрозділи, а де українські Сили оборони, тому з метою уникнення "дружнього вогню" обмежили використання цих засобів ураження.

Коваленко також підкреслив, що російська артилерія в цьому районі працює менш інтенсивно, ніж на інших ділянках фронту в Україні. За його інформацією, ворог робить ставку на піхотні та механізовані підрозділи, але це не повноцінні наступальні дії, як на інших фронтах, де Росія максимально використовує всі доступні сили: піхоту, артилерію, КАБи, тактичну авіацію та гелікоптери.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав", що президент України Володимир Зеленський заявив, що російська армія почала вести контрнаступальні дії в Курській області. Втім, за його словами, все що там відбувається, йде за українським планом.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини