Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, чого добивалася Росія, завдавши удару по Київській ГЕС
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, чого добивалася Росія, завдавши удару по Київській ГЕС

Росія, завдавши удару по Київській ГЕС, планувала створити серйозний дефіцит електроенергії в Україні

26 серпня 2024, 19:04 comments1260
Поділіться публікацією:

У понеділок 26 серпня під час масованої ракетно-дронової атаки російські загарбники атакували Київську ГЕС і пошкодили її. Як відзначив в ефірі 24 каналу колишній співробітник СБУ, військовий експерт Іван Ступак, атакуючи цей об’єкт країна-агресор, ймовірно, хотіла створити серйозний дефіцит в українській енергетиці. Наслідки такий дій, каже експерт, вже помітні, адже повідомляють про відновлення екстрених вимкнень електроенергії.

Стало відомо, чого добивалася Росія, завдавши удару по Київській ГЕС

Київська ГЕС

Втім, як підкреслив Ступак, дамбу Київської ГЕС складно зруйнувати, використовуючи лише ракети.

"Для цього необхідна велика кількість ресурсу, а ми бачимо, що росіяни не витрачають свій дорогоцінний ракетний ресурс на такі об'єкти. А от пошкодити чи зруйнувати гідрогенерацію, штучно створити проблему з електроенергією вони можуть", — сказав експерт.

За його словами, країна-агресора ще з 2022 року намагається залишити громадян України без світла, особливо у зимовий період. При цьому він підкреслив, що західні союзники могли б допомогти зупинити такі удари, надавши Україні необхідну зброю.

"Повпливати на Володимира Путіна можуть тільки три людини у світі. Це президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган, прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді та очільник Китаю Сі Цзіньпін. Від економіки цих країн залежить Росія, тому вони можуть давати вказівки чи рекомендації Путіну щодо припинення атак по інфраструктурі України", – підкреслив Ступак.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, щр 26 серпня під час масованого ракетно-дронового удару по Україні Росія атакувала Київську ГЕС. Наразі відомо, про пошкодження на території ГЕС, проте не уточнюється наскільки вони є серйозними. Втім, відомо, що станція охоплює споруди як будівлю ГЕС, земляні греблі й дамби, бетонну водозливну греблю, суміщену з будівлею станції, з 20-ма водоскидами й судноплавний шлюз. Довжина захисних споруд становить 70 км, а найбільша висота греблі – 22 м.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини