Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ більше не ховається: відкрито атакувала об’єкт, про «теракт», на якому "попереджала"
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ більше не ховається: відкрито атакувала об’єкт, про «теракт», на якому "попереджала"

Росія атакувала Київську ГЕС

26 серпня 2024, 13:31
Поділіться публікацією:

Зранку 26 серпня Росія атакувала Київську ГЕС, яка знаходиться поблизу Вишгорода, про це повідомляє видання Букви.

РФ більше не ховається: відкрито атакувала об’єкт, про «теракт», на якому "попереджала"

Атака на Київську ГЕС

За інформацією видання, після "прильоту" там виникла пожежа. При цьому журналісти з посиланням на свої джерела, відзначають, що масштаби руйнувань залишається невідомим. Нині енергетики по всій країні встановлюють, як атака ЗС РФ вплинула на енергосистему та конкретні енергооб’єкти.

Видання відзначає, що не йдеться про загрозу прориву дамби. Окрім того, наразі невідомо, чи були постраждалі або загиблі на цьому об’єкті.

Згідно з даними за вересень 2021 року, потужність Київської ГЕС становить 440 МВт. Завдяки цьому також покривали пікові навантаження в енергосистемі України. Загалом Київське водосховище регулює кліматичні явища, як весняні повені чи засухи.

Станція охоплює споруди як будівлю ГЕС, земляні греблі й дамби, бетонну водозливну греблю, суміщену з будівлею станції, з 20-ма водоскидами й судноплавний шлюз. Довжина захисних споруд становить 70 км, а найбільша висота греблі – 22 м.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що речниця МЗС країни-агресора Марія Захарова 12 липня заявила, що нібито українська влада планує руйнування дамб Київської ГЕС і Канівського водосховища. За її словами, таким чином, українська влада хоче влаштувати провокацію проти РФ. Вона заявила, що абсолютно немає жодних сумнівів, що режим Зеленського починає чергову цинічну провокацію проти власного населення.

У Центрі протидії дезінформації прокоментували заяву речниці ворожого МЗС Марії Захарової про те, що буцімто, чинна українська влада готується підірвати Київську ГЕС. Експерти стверджують, у таких заяв є цілком конкретна мета – посіяти паніку серед українців.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини