Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, чим оснастять винищувачі F-16, які передадуть Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, чим оснастять винищувачі F-16, які передадуть Україні

За інформацією WSJ, США оснастять F-16 для України сучасним озброєнням

30 липня 2024, 16:30
Поділіться публікацією:

США оснастять винищувачі F-16 сучасним озброєнням, включаючи ракети класу "повітря — повітря". Як передає портал "Коментарі", про це пише видання The Wall Street Journal, з посиланням на високопоставленого представника США.

Стало відомо, чим оснастять винищувачі F-16, які передадуть Україні

Винищувач F-16. Фото: з відкритих джерел

У матеріалі йдеться, що цього літа Данія та Нідерланди готуються відправити в Україну перші F-16 американського виробництва, а пізніше прибудуть літаки з Бельгії та Норвегії. Але досі залишається нез'ясованим джерело критичного озброєння для літаків.

"Хоча Пентагон має обмежені запаси та виробничі можливості, він постачатиме F-16 боєприпасами класу "повітря-земля", комплектами точного наведення для бомб і сучасними ракетами класу "повітря-повітря" у достатній кількості для задоволення найнагальніших потреб України", — пише видання, посилаючись інформацію від джерела.

Як заявляв генерал-майор Рольф Фолланд, командувач Королівських ВПС Норвегії, літак сам по собі не приносить користі без озброєння.

Повідомляється, що озброєння для F-16 від США включає ракети класу "повітря-земля" AGM-88 HARM; версії збільшеної дальності комплектів Joint Direct Attack Munition, які перетворюють некеровані бомби на інтелектуальну зброю; і звані бомби малого діаметра. Крім того, США відправлять для літаків удосконалені ракети "повітря-повітря" середньої дальності, відомі як AMRAAM, та ракети "повітря-повітря" малої дальності AIM-9X.

За словами американського чиновника, у Європі багато країн не хотіли відправляти до Києва велику кількість своїх обмежених запасів боєприпасів повітряного базування. І тоді західні союзники вигадали рішення, яке Пентагон назвав "поштовховим стартом": європейські країни можуть об'єднати свої фінанси для покупки у США відповідної зброї для відправки в Україну.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ЗМІ дізналися, скільки максимум літаків F-16 Україна зможе використати цього року.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини