Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо чи протестуватимуть українці після прийняття закону про мобілізацію
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо чи протестуватимуть українці після прийняття закону про мобілізацію

Після того, як у другому читанні Рада ухвалить закон про мобілізацію, значна частина українців може відчувати обурення, про це в інтерв’ю Liga.net сказав керівник соціологічної групи "Рейтинг" Олексій Антипович, передає портал «Коментарі»

28 лютого 2024, 11:59 comments1140
Поділіться публікацією:

Разом з тим, як вважає Олексій Антипович, навіть значне обурення не приведе до того, що українці вийдуть на вулиці із масовими протестами.

Стало відомо чи протестуватимуть українці після прийняття закону про мобілізацію

Мобілізація в Україні

За його словами, протягом січня та лютого українці зазначали, що держава почала рухатися у неправильному напрямку. Таку тенденцію соціолог пов’язує саме із бажанням ухвалити урядовий закон про посилення мобілізації.

Проте, як відзначає Антипович, не може бути такого, щоб в умовах війни мобілізація не проводилась. При цьому він додає, що українці бояться іти воювати, і це природно, бо страх смерті є базовим страхом.

"Це нормально – боятися смерті, не хотіти воювати і брати зброю до рук. Таких українців багато",
– заявив Антипович.

Окрім того, він додав, що українці бояться йти до ТЦК на тлі нічим не підтверджених чуток про те, що на наступний день після відвідування військкомату чоловіків одразу відправляють на фронт.

Нагадаємо, у Верховній Раді приступили до розгляду правок в законопроєкт про мобілізацію. Оскільки їх понад чотири тисячі, то очікується, що профільний комітет буде їх розглядати протягом кількох тижнів. Саме тому сумнівно, що законопроєкт про мобілізацію ухвалять найближчим часом. Окрім того, стало відомо, що найбільше "законодавчого спаму" в законопроєкт подали депутати із фракції "Слуга народу".

Також портал "Коментарі" повідомляв, що на думку військового експерта Олега Жданова, не варто молитися на закон про мобілізацію, як на чарівну паличку, яка зможе вирішити проблеми на фронті. Правда в тому, каже він, що нових людей просто не буде чим забезпечити. Ймовірно, їх триматимуть "голими" на полігоні, доти, поки туди не прилетить ворожа ракета.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини