Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, чи має РФ сили, щоб зачистити Курську область від українських військових
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, чи має РФ сили, щоб зачистити Курську область від українських військових

Росіяни хочуть зачистити Курську область від ЗСУ до середини жовтня, але у них нічого не вийде

сьогодні, 16:42
Поділіться публікацією:

Кремлівський дедлайн щодо витіснення Збройних сил України з російської території до середини жовтня є малоймовірним через недостатні ресурси живої сили в армії РФ, відзначив в ефірі Freedom генерал-лейтенант Ігор Романенко.

Стало відомо, чи має РФ сили, щоб зачистити Курську область від українських військових

Бої в Курській області

За його словами, закордонні експерти оцінюють, що для не лише стримання наших військ, а й їхнього відтіснення до кордонів, російській армії знадобиться від 80 до 120 тисяч військових. Таких ресурсів у противника наразі немає. На сході України тривають важкі бої, і там також спостерігається нестача сил, додав експерт.

Через дефіцит живої сили, на думку Романенка, окупанти змушені переносити свою увагу на інші напрямки, такі як Покровськ, Курахове та Вугледар. До того ж, російська армія зазнає значних втрат, і ці бойові дії тісно пов’язані між собою.

"Оскільки наше військово-політичне керівництво розуміє, що ресурсно ми виглядаємо слабшими за Російську Федерацію, то для досягнення мети нам необхідно розробляти саме асиметричні дії, які й були реалізовані на Курському напрямку — тобто там, де противник не очікував, де у противника були незначні сили”, — відзначив Романенко.

Курська операція ЗСУ, за його словами, вже досягла кількох важливих результатів, зокрема створення буферної зони. Він підкреслив, що російські війська з травня, маючи 35 тисяч солдатів, змогли просунутися на 10 кілометрів на Харківщині, тоді як ми починали з 15 тисячами військових і зайшли на 35-40 кілометрів у Курську область. Наразі продовжуються дії з утримання цієї зони, додав Романенко.

Він також підкреслив, що завдяки цій операції було зірвано плани росіян на наступ у Сумській області, про які раніше повідомляв представник ГУР Вадим Скибицький.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, з якими труднощами стикаються українські військові в Курській області.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини