Головна Новини Суспільство Війна з Росією Дуже важко: військовий сказав, коли ворог може «витиснути» ЗСУ з Курської області
commentss НОВИНИ Всі новини

Дуже важко: військовий сказав, коли ворог може «витиснути» ЗСУ з Курської області

Силам оборони реально складно в Курській області, проти військових грає навіть незнання місцевості

сьогодні, 12:34
Поділіться публікацією:

Обстановка в Курській області динамічна, підрозділи переміщуються активно, кожен має свій бій просто зараз або мав його годину тому, розповідає військовий Кирило Сазонов.

Дуже важко: військовий сказав, коли ворог може «витиснути» ЗСУ з Курської області

Бої в Курській області

За його словами, росіяни самі собі встановили дедлайн то на 1 жовтня, то на 17, щоб очистити область від ЗСУ.

"З цим зрозуміло, ці дедлайни вони провалять. Якщо говорити про серйозну можливість вичавити нас із Курської області – це жовтень та листопад. Для цього стягують сили, резерви, переважно піхоту та танки. Нині за оцінками експертів тут противника близько 40 тисяч. Мої вважають – вже близько 55 тисяч", — каже Сазонов.

При цьому він додав, що силам оборони насправді дуже важко воювати в Курській області.

"Важко, насправді важко. Проти нас незнання місцевості. Вони вдома, хоч як не крути. Ми сміялися і користувалися їхніми проколами в орієнтуванні, коли вони губилися на Київщині, пам'ятаєте? Ну тепер ми в цій ситуації. Погане знання місцевості проти нас. На Плеховому, Бірках та Спальному відчули це повною мірою. На Спальному втратили пацанів. У противника дуже добре поставлена аеророзвідка. У повітрі постійно щось висить", – розповідає військовий.

За його словами, росіяни дуже часто використовують у Курській області таку саму тактику, що й у Годинному Яру та Торецьку — просочуються малими групами, іноді по одному на стартові штурмові позиції, і звідти відбувається вже ривок до позицій.

"По обстрілу – накривають із усього. Про КАБ навіть говорити не варто, самі розумієте. Криють за принципом "вогняний вал". Тобто у них вихідна позиція проста – у зайнятих нами селищах їх мирних немає і не може бути. Тому можна рівняти із землею все. Стовбурна працює теж активно. Як і наша. Викотилися, відпрацювали та втекли. Зважаючи на те, що в повітрі постійно щось висить, неприємно. Підключаються СРЗВ. Морпіхи активно та грамотно використовують танчики. Взагалі грамотно воюють, це найкращі частини, що мають. Зіткнулися ще на Торецьку з ними, тепер тут", – розповідає військовий.

За його словами, сили оборони у плани командування не присвячені.

"Але якщо хочемо тут затриматися надовго — треба зариватися в землю", — додав Сазонов.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що російські військові хочуть звільнити Курську область протягом місяця.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини