Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стали відомі втрати росіян у травні: цифри "зашкалюють"
commentss НОВИНИ Всі новини

Стали відомі втрати росіян у травні: цифри "зашкалюють"

У травні окупанти щодня втрачали близько тисячі солдатів вбитими і пораненими

27 червня 2024, 23:59
Поділіться публікацією:

У травні на тлі наступу в Харківській області втрати армії РФ щодня складали близько тисячі осіб вбитими та пораненими.

Стали відомі втрати росіян у травні: цифри "зашкалюють"

У РФ зросли втрати. Фото з відкритих джерел

Згідно з інформацією видання The New York Times, яке посилається на дані розвідок США та НАТО, втрати росіян у травні щодня становили не менше тисячі осіб пораненими і убитими, однак щомісяця армія РФ поповнюється 25-30 тисячами новобранців.

NYT зазначає, що завдяки "м’ясним штурмам" окупанти змогли створити буферну зону вздовж кордону.

За даними видання, Росія відправляє на фронт погано підготовлених новобранців, що обмежує її здатність формувати більш боєздатні підрозділи та збільшує втрати.

"Україна зміцнила свою позицію, будуючи укріплення та закладаючи мінні поля, щоб уповільнити просування Росії. Війна йде на користь захисника, а Україна зосереджується на утриманні своїх позицій", — пише NYT.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Україна не зможе вибудовувати власну політику щодо Китаю, не зважаючи на позицію Заходу, заявив військовий та політичний експерт Олександр Мусієнко. "У співпраці з Китаєм в України немає серйозного вибору. Київ не може дозволити собі велику стратегію непрямих дій. Україна, звісно, може сформулювати власну політику щодо Китаю, однак не зможе реалізувати її. Нас обмежать в реалізації власної автономної політики з Пекіном", – розповів він.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що армія РФ продовжує зберігати значну перевагу в застосуванні артилерії, однак за останні місяці різниця у кількості пострілів суттєво скоротилася. Розрив у пострілах на фронті між Україною та Росією скоротився з 1:7 до 1:3. Як відомо, раніше перший заступник міністра оборони Іван Гаврилюк заявляв, що на початку цього року артилерійська перевага росіян була 7:1, але скоротилася до 5:1.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини