Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стали відомі шокуючі дані про прорив росіян на Торецькому напрямку
commentss НОВИНИ Всі новини

Стали відомі шокуючі дані про прорив росіян на Торецькому напрямку

Окупанти дуже просто здійснили прорив на Торецькому напрямку, повідомив в ефірі Еспресо військовий експерт Олександр Коваленко

26 червня 2024, 19:24 comments16538
Поділіться публікацією:

Призначення генерала Андрія Гнатова на посаду командувача Об'єднаних сил ЗСУ може бути пов'язане з подіями на Торецькому напрямку, вважає військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

Стали відомі шокуючі дані про прорив росіян на Торецькому напрямку

Торецьк

Коваленко розповів, що ситуація на Покровському напрямку залишається дуже складною. Російські окупанти активно діють по двох основних напрямках. Минулого тижня вони здійснили успішний наступ на Торецьк, що стало можливим через незлагодженість під час ротації українських сил на Торецькому плацдармі. В результаті, росіяни змогли просунутися на 2 км вглиб українських позицій без значних втрат, що є нетиповим для таких операцій.

Коваленко вважає, що зміни у командуванні пов'язані з цими обставинами. За його словами, зазвичай просування на 100 метрів коштує росіянам цілої роти. Відповідно, просування на 2 км мало б призвести до втрати від 20 до 30 рот, що складає близько 2,5 тисяч особового складу, але таких втрат вони не зазнали.

Для окупантів важливим є напрямок на південь від дороги 05-11, яка є логістичною артерією через Очеретине до Покровська. Вони планують зайняти всі населені пункти та села на лівому березі річки Вовча та Карлівського водосховища, створюючи буферну зону для подальшого просування. Крім того, загарбники мають намір наступати на Воздвиженку, щоб вийти на дорогу 05-04 у північно-західному напрямку, перекриваючи основну логістичну артерію між Покровськом, Костянтинівкою та Часовим Яром.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що на думку експертів уже за кілька днів російські загарбники увійдуть у Торецьк і розпочнуться вуличні бої.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини