Головна Новини Суспільство Війна з Росією Окупанти через кілька днів увійдуть у місто: експерт стривожив прогнозом
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти через кілька днів увійдуть у місто: експерт стривожив прогнозом

Окупанти через кілька днів увійдуть в Торецьк, будуть проходити вуличні бої, заявив в ефірі «Еспресо» військовий експерт Віктор Кевлюк

26 червня 2024, 18:49 comments9095
Поділіться публікацією:

Військовий експерт Центру оборонних стратегій України Віктор Кевлюк повідомив, що окупанти активно просуваються у бік Торецька, і через кілька днів у місті можуть початися вуличні бої. Втім, Сили оборони України ще мають можливість втримати місто, вважає експерт.

Окупанти через кілька днів увійдуть у місто: експерт стривожив прогнозом

Торецьк

На його думку, сьогодні Сили оборони можуть втримати Торецьк.

"Втім, ми будемо свідками міських боїв в Торецьку. Я думаю, що через 7-10 днів противник увійде в місто і почнуться вуличні бої", — заявив експерт.

За його словами, таким чином російські загарбники хочуть завершити спробу захопити всю Донецьку область в межах її адміністративних кордонів. Противник буде робити все можливе на Сіверському, Часовоярівському, Торецькому, Курахівському та Краматорському напрямках, щоб досягти цієї мети.

Кевлюк також зазначив, що на Покровському напрямку противник досяг тактичного успіху й має сили та засоби, щоб перетворити цей успіх на оперативний.

"Росіянам залишилось просунутись на 6 км, щоб перерізати основні логістичні маршрути Сил оборони. Такі дії противника створять невигідні для подальшої оборони умови на тому ж Торецькому напрямку для ЗСУ", — відзначив експерт.

На його думку, Сили оборони змушені будуть відійти до лінії Слов'янськ — Краматорськ — Дружківка — Костянтинівка — Покровськ. Це небажаний розвиток подій для нас, оскільки ми втратимо контроль над серйозними територіями, які потім доведеться звільняти, підкреслив військовий експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Торецьк, як і Часів Яр, розташований на панівній висоті, що дає військову перевагу. Саме тому російські загарбники прагнуть просунутися до цього міста, щоб здобути стратегічні переваги. При цьому експерти стверджують, що Торецьк вже частково оточений.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини