Головна Новини Суспільство Війна з Росією Торецьк перебуває у частковому оточенні: що повинно зробити військове командування
commentss НОВИНИ Всі новини

Торецьк перебуває у частковому оточенні: що повинно зробити військове командування

Як заявив в ефірі 24 каналу військовий експерт Роман Світан, зараз окупанти частково оточили Торецьк

25 червня 2024, 17:37
Поділіться публікацією:

Військовий експерт, льотчик-інструктор і полковник ЗСУ у запасі Роман Світан розповів, що окупанти, атакуючи позиції Сил оборони, мають намір організувати наступ на Торецьк. За його словами, росіяни намагаються через Горлівку вийти на трасу, що веде до міста.

Торецьк перебуває у частковому оточенні: що повинно зробити військове командування

Торецьк

За його словами, Торецьк, як і Часів Яр, розташований на панівній висоті, що дає військову перевагу. Саме тому, російські загарбники прагнуть просунутися до цього міста, щоб здобути стратегічні переваги.

При цьому Світан стверджує, що зараз Торецьк частково оточений.

"Торецьк у пів оточені. З півночі російські війська намагаються прорватись у районі Кліщіївки та Андріївки, а з півдня та південного заходу у районі Очеретиного намагаються вийти до траси на Костянтинівку. Може виникнути серйозна проблема у Торецького гарнізону, якщо росіяни пройдуться з півночі та заходу", — заявив Світан.

Експерт припустив, що цей напрямок доведеться або посилювати, або вирівнювати лінію фронту в районі Часового Яру, Андріївки чи Кліщіївки. На його думку, ЗСУ можуть вдатися до одного з цих маневрів, щоб перешкодити наступу на Торецьк.

Для цього, каже Світан, потрібна достатня кількість сил та засобів. Найближчим часом стане зрозуміло, яке рішення прийме наше військове командування. Поки що для Торецька немає значної загрози прориву, але вона може виникнути, підсумував експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що минулого тижня нардеп Мар’яна Безугла повідомила про те, що ЗСУ втратили позиції під Торецьком. Згодом цю інформацію підтвердив і народний депутат Роман Костенко.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини