Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стали відомі обласні центи, жителям яких Росія планує влаштувати терор
commentss НОВИНИ Всі новини

Стали відомі обласні центи, жителям яких Росія планує влаштувати терор

Росія хоче посилити обстріли не тільки Сум і Харкова, а націлилась і на інші обласні центри

сьогодні, 11:56
Поділіться публікацією:

Російські окупаційні війська зараз сконцентрували на півдні та сході України близько 500 тисяч військових, про це в ефірі "Еспресо" повідомив Андрій Риженко, капітан 1 рангу запасу ВМС України, стратегічний експерт компанії "Соната" і колишній заступник начальника штабу ВМС ЗСУ

Стали відомі обласні центи, жителям яких Росія планує влаштувати терор

Удар по Харкову

За його словами, це суттєво більше, ніж на початку повномасштабної агресії, коли 150 тисяч російських військових діяли на семи напрямках. Нині ж, каже експерт, на трьох напрямках, їх чисельність майже втричі більша.

"Росіянам поставлено завдання максимально захопити територію Донецької області та наблизитися до таких обласних центрів, як Запоріжжя, Дніпро, Суми, Харків, щоб регулярно обстрілювати їх з далекобійної артилерії та КАБів на відстані 50-70 км. Це робиться для подальшої дестабілізації соціально-економічної ситуації в Україні та впливу на населення", — заявив Риженко.

За його словами, зважаючи на такі обставини, Генштаб ЗСУ аналізує ситуацію та діє з метою максимального стримування російських військ і недопущення виконання їх стратегічних завдань.

При цьому він прокоментував події, які відбулися у Вугледарі. За його словами, це місто стало однією із точок,  яку росіяни довго намагалися захопити, зосередивши там значні сили. Їм вдалося взяти місто, що є прикрим фактом, але в контексті загальної стратегії це не принесло їм значних переваг. Хоча інформація була суперечливою, важливо довіряти оцінкам Збройних сил України. Ситуація у Вугледарі була дуже складною, оскільки російська армія використовувала тактику виснаження, атакуючи ЗСУ великою кількістю артилерії, керованих авіабомб і реактивної артилерії,  підсумував Риженко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про неочікувану причину втрати Вугледару.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини