Головна Новини Суспільство Війна з Росією Воює кожен десятий: з’явилася неочікувана причина втрати Вугледару
commentss НОВИНИ Всі новини

Воює кожен десятий: з’явилася неочікувана причина втрати Вугледару

Втрата Вугледару стала наслідком системної неефективності військової організації

сьогодні, 09:58 comments1282
Поділіться публікацією:

Проблема в тому, що багато комбатів і комбригів ніколи не були на позиціях, відзначив військовий Юрій Касьянов. При цьому він додав, насправді в ЗСУ надто багато командирів і начальників, яких прилаштовують по різних штабах і всяких там "командуваннях", а реальну бойову роботу витягають на собі 10-15 ефективних бригад, 10-15 талановитих воєначальників, які змушені миритися з неефективною й навіть шкідливою наявною системою управління.

Воює кожен десятий: з’явилася неочікувана причина втрати Вугледару

Вугледар

За його словами, претензія не до головкома Олександра Сирського чи його попередника Валерія Залужного. Просто, каже Касьянов, так прописано в документах, що мають силу закону, і жоден воєначальник не може це змінити. Правда в тому, додає він, що ніхто не може скасувати дублювання функцій Міноборони і Генштабу, розпустити величезні бюрократичні псевдо військові організми, які насправді не потрібні, а за документами — потрібні. Ніхто не може звільнити непотрібних і безглуздих офіцерів і генералів під час війни, тому що в армії так не працює — в армії формально важливіші звання, посади і вислуга, а не професіоналізм і патріотизм.

"Тому біда втрати Вугледара — це не тільки наслідок того, що нам бракує снарядів і людей, а партнери не дозволяють бити по Росії, це наслідок системної неефективності військової організації, в якій реально воює тільки кожен десятий, а бойовими підрозділами часто командують абсолютно непридатні для цього люди, які мають тим часом високі звання і солідні посади", — заявив Касьянов.

За його словами, зрозуміло, що армія, як і оборонно-промисловий комплекс, державна служба, потребує глибокої реформи, переробки наявних механізмів ухвалення рішень, оновлення кадрів.

"Але хто це має робити? Міноборони? — Ні, тому що чиновники МО найменше зацікавлені в реформі. Генштаб — ближче за всіх перебуває до розуміння сенсу і важливості необхідних змін, але занадто зайнятий поточною війною. Мар'яна Безугла? — Супер! Уявляєте, якщо раптом, уперше в історії, депутатка без професійної освіти та професійних навичок, без досвіду ведення війни проведе ефективну військову реформу? Смішно. І сумно", — підкреслив військовий.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Безугла може бути причетна до втрати Вугледару.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини