Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стали відомі міста, які Україна може не відновити після війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Стали відомі міста, які Україна може не відновити після війни

Депутатка ВР Шуляк перерахувала 11 українських населених пунктів, які можуть ніколи більше не відбудуватись.

12 жовтня 2023, 16:45 comments2861
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Депутатка від партії "Слуга народу" Олена Шуляк, яка очолює комітет Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування та регіонального розвитку розповіла про 11 населених пунктів, що можуть не відновитись після війни. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на ресурс Novyny.

Стали відомі міста, які Україна може не відновити після війни

Зруйнований Бахмут. Фото з відкритих джерел

Після повномасштабного вторгнення Росії деякі населені пункти України зазнали сильних пошкоджень через російську агресію, особливо це стосується півдня та сходу країни. На півночі, де російська армія перебувала не так довго українські міста та села почали відновлюватись, а ось ближче до теперішньої лінії фронту деякі населені пункти можуть не відбудуватись, повідомила Олена Шуляк.

"Фактично знищено Соледар. І, звісно, Бахмут. Як ми будемо їх відновлювати і чи будемо — питання болюче", — розповіла Олена Шуляк.

Крім Бахмуту та Соледару Шуляк перерахувала також інші міста, які перебувають під питанням можливого відновлення після закінчення війни: Сєвєродонецьк, Вугледар, Кремінна, Мар'їнка, Волноваха, Попасна, Рубіжне, Щастя та Лиман.

За її словами навколо міст на сході України були великі підприємства, які забезпечували роботою українців, однак тепер вони пошкоджені та знищенні у війні з Росією. Крім того, Шуляк наголошує, що також багато залежатиме від людей, які бажатимуть повернутись у свої міста та села після деокупації. Народна депутатка розповіла, що основним критерієм відновлення міст стане аналіз того, хто там буде жити і працювати, заміновані території та економічна ситуація.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Росії Володимир Путін назвав головну причину війни в Україні.

Також "Коментарі" писали про керівника ГУР Кирила Буданова, який наполіг опиратись на факти та розповів, скільки може тривати війна проти Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини